ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Mουσικό κουτί: Eυτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να 'ρθει


Όλα ξεκινάνε με «Ένα φιλί από δυόσμο» και καταλήγουν σε «Ένα μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι».
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στις 22:00, υποδέχονται στο «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1 τον τραγουδοποιό που μας έμαθε ότι η «ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να 'ρθει», τον Μανώλη Φάμελλο, και μία ερμηνεύτρια «από σπάνιο χαρμάνι», την Πέννυ Μπαλτατζή..Ιστορίες και τραγούδια σε μια υπέροχη μουσική βραδιά!
«…Ήμουν ένας ανεξάρτητος και μεμονωμένος τύπος, ο οποίος είχε αυτοανακηρυχθεί τραγουδοποιός και έψαχνα μία μπάντα για να εξυπηρετήσω τα τραγούδια μου... Κουβαλάω πάντα μέσα μου τη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα τη γειτονιά μου, την Ανάληψη, στην παραλία Μπότσαρη» εξομολογείται ο Μανώλης Φάμελλος και συνεχίζει: «Ένα μαύρο σύννεφο με ακολουθεί πάντα, που το ξορκίζω με τα τραγούδια μου». Όμως, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, που η φιλία τους μετράει χρόνια, αποκαλύπτει ότι «πρόκειται για έναν τύπο που διαθέτει αυτοσαρκαστικό χιούμορ, χειμερινό κολυμβητή, μανιώδη συλλέκτη μουσικών οργάνων και παιχνιδιών, αλλά πάνω απ΄ όλα αφοσιωμένο εργάτη στην υπόθεση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων».
Η Πέννυ Μπαλτατζή, ένα κορίτσι με εξαιρετική φωνή, φωτεινό πρόσωπο και εξίσου «φωτεινό» ρεπερτόριο, εμφανίστηκε στη δισκογραφία δέκα χρόνια πριν, μαζί με το γκρουπ της Penny And The Swingin’ Cats. Σήμερα, πορεύεται χωρίς τις… γάτες της και γυρνώντας τον χρόνο πίσω θυμάται την ευκαιρία που της έδωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς, όταν πήγε στην οντισιόν του: «Όταν έφτασα, του έδωσα το βιογραφικό μου και μου είπε "είσαι η πρώτη που έφερες βιογραφικό". "Σε δουλειά δεν ήρθα;" απάντησα... Το άλλο πρωί με πήρε τηλέφωνο και ξεκίνησε το ταξίδι…»
Μιλώντας για τα πρώτα της χρόνια στο τραγούδι, αποκαλύπτει: «Έχω δουλέψει πολύ πανηγύρι... Έφτασα να δουλεύω κάθε εβδομάδα, δεν είχα αφήσει πανηγύρι για πανηγύρι από τη Νεμέα και κάτω. "Αν θέλεις να ανέβει το μεροκάματο, φόρα κανένα κοντό", μου έλεγαν… Έκλαιγα μέσα στο αυτοκίνητο και έλεγα άλλη μια νύχτα πέρασε… Ένιωθα παρείσακτη, αλλά ήταν ένα μεταπτυχιακό για μένα».
«Το κορίτσι με... χαρμάνι Μανώλη Χιώτη, Μαίρης Λίντα και Aretha Franklin», όπως χαρακτηριστικά λέει ο Νίκος Πορτοκάλογλου, εξομολογείται: «Έκανα διασκευές παλιών λαϊκών με νέο ήχο, γιατί δεν είχα άλλα τραγούδια».
Την παρέα συμπληρώνει η «αιθέρια» τραγουδοποιός Nalyssa Green, η οποία με το «Κοκτέιλ» της φέρνει το… καλοκαίρι στο η «Μουσικό κουτί»!
Μια συναυλία με διασκευές Μουσικού κουτιού στήνεται, για άλλη μια φορά, στο Juke Box αρχίζοντας με «Get lucky» και «Lonely boy», συνεχίζοντας με το «Να ζήσω ή να πεθάνω», το «Άγγελος εξάγγελος», το «Ένας φτωχός και μόνος καουμπόη»…
Και τα τραγούδια δεν τελειώνουν ποτέ!