ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Μάθημα «κανονικής δημοσιογραφίας» από τον Γιάννη Πρετεντέρη...

Τι δεν είναι «κανονική δημοσιογραφία»; Μας το εξηγεί ο Γιάννης Πρετεντέρης σήμερα στα Νέα, αναφέροντας μια σειρά από παραδείγματα για το πώς ενεργεί μια «αμφιλεγόμενη κατηγορία» δημοσιογράφων που, κατ' αυτόν, δεν κάνουν «κανονική δημοσιογραφία». Είναι εκείνοι που καλωσορίζουν πρόσφυγες και μετανάστες, που ορθώνονται απέναντι στη συντεταγμένη πολιτεία, που.. ελέγχουν τραπεζικούς λογαριασμούς, βίλες και αυτοκίνητα «εκτός αν βρίσκονται στα σωστά χέρια ή αν προορίζονται για τις σωστές τσέπες». Γράφει στο άρθρο του ο Γ.Π.:
Υπάρχει και ένα ιδιαίτερο είδος δημοσιογράφων που νομίζουν ότι δημοσιογραφία είναι κάτι σαν αγωνιστική γυμναστική ή κομματική υπηρεσία. Ότι σε έναν κόσμο που χωρίζεται σε «καλούς» και «κακούς» η δημοσιογραφία οφείλει να παίρνει (έστω και λίγο υστερικά) ή κομματική υπηρεσία.
Ότι σε έναν κόσμο που χωρίζεται σε «καλούς» και «κακούς» ή δημοσιογραφία οφείλει να παίρνει (έστω και λίγο υστερικά) το μέρος των «καλών».
Να καλωσορίζει πρόσφυγες και μετανάστες. Να υποθάλπει κοινωνικούς αγωνιστές ή κοινωνικούς αλητάμπουρες.
Να συμπαραστέκεται σε κάθε δικαίωμα κάθε βαρεμένου που νομίζει ότι τα πάντα είναι δικαίωμά του.
Να ορθώνεται απέναντι στη συντεταγμένη πολιτεία.
Να ελέγχει τραπεζικούς λογαριασμούς, δάνεια, βίλες και αυτοκίνητα -εκτός αν βρίσκονται στα σωστά χέρια ή αν προορίζονται για τις σωστές τσέπες... Διότι στη λογική τους σκελετούς έχουν μόνο οι άλλοι.
Ευτυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σχέση με την κανονική δημοσιογραφία».

- από το Harddog