ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Επίπληξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά


Πειθαρχικά ελεγκτέος κρίθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ο διευθυντής της εφημερίδας ‘Espresso’ Γιώργος Πούλος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Κι αυτό επειδή το από 23.04.20 πρωτοσέλιδο, φέρει ρατσιστικούς, σεξιστικούς τίτλους, ενώ παράλληλα προκαλεί αναστάτωση και φόβο στους.. κατοίκους για την επέκταση του κορωνοϊού.  
Συγκεκριμένα, εμφανίζεται ο κύριος τίτλος ‘Δομή βίζιτας με ιό’ και τους υπότιτλους ‘Σοκ! Μετανάστριες ψώνιζαν πελάτες από το Κρανίδι’, ‘Αφρικανές το έσκαγαν από το ξενοδοχείο και πουλούσαν το κορμί τους στα χωράφια’, ‘Πόσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν κολλήσει τη νόσο;’.
Και στο ίδιο ύφος καταχωρίζεται στις εσωτερικές σελίδες αναλυτικό δημοσίευμα, χωρίς να συγκεκριμενοποιούνται και να στοιχειοθετούνται οι αναφορές αυτές.
Με ψήφους 3 έναντι 2 επιβλήθηκε η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία ήταν υπέρ της απλής επίπληξης.