ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Ποια είναι τα «διευθυντικά και ειδικά στελέχη» της ΕΡΤ που θα πάρουν αύξηση;

* Από τη δική του τη σκοπιά, μια χαρά τα λέει ο Πέτσας. Δουλίτσα γίνεται στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περνάει το μήνυμα στον κόσμο, χαλαρά ο διαιτητής ακυρώνει τη γκολάρα του Κατσουράνη, γιατί δηλαδή να μη δώσει αυξήσεις;
Όπως σημειώνει και το ρεπορτάζ για το σχέδιο νόμου "Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της τροποποιημένης με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/1808 του.. Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2018, Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων και άλλες διατάξεις":
«Ρυθμίζει μισθολογικά θέματα για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, διευθυντικά και ειδικά στελέχη της ΕΡΤ, καθώς και τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσαρμόζοντάς τα στις συνθήκες της σύγχρονης αγοράς».
* Ιδού και πάλι η αγορά που θα έλεγε και ο σύντροφος Άδωνις. Αφού όλα τα ρυθμίζει, να μη ρυθμίσει και τα μπικικίνια στην ΕΡΤ;
Και για να μην είμαστε φανατικοί, εγώ δεν θα πω να μην πάρει λεφτά ο διευθύνων σύμβουλος. Από τα χέρια του περνάνε όλα, τη δική του υπογραφή φέρουν όλα τα σημαντικά έγγραφα, αύριο μεθαύριο μπορεί να τον τρέχουνε τίποτα μαδουράκια, δώστου κάτι παραπάνω του ανθρώπου, συμφωνώ.
* Να πάρει κι ο πρόεδρος; Άντε, να πάρει κι ο πρόεδρος, μιας και είναι το πρόσωπο της ΕΡΤ προς τα έξω και όλες οι γκρίνιες στο γραφείο του καταλήγουν. Από μένα, είναι ναι.
Το αυτό και για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να είμαστε σοβαροί και μετρημένοι.
* Οι υπόλοιποι όμως; Τα «διευθυντικά και ειδικά στελέχη»;
Αν είναι να προσαρμόσουμε τα μισθά τους στις «συνθήκες της αγοράς», μάλλον να τα μειώσουμε δραστικά πρέπει και όχι να τα αυξήσουμε. Με τέτοιο σφαγείο που επικρατεί «εκεί έξω» (που λένε και οι χίπστερζ), η σιγουριά των δημόσιων «μέσων» και το «μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει», δεν δικαιολογούν καμία απολύτως αύξηση.
* Κι αν επιμείνει ο Πέτσας;
Τότε θέλω να δω στη Βουλή, πόσοι και ποιοι από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που είχαν ψηφίσει το λουκέτο της ΕΡΤ το 2013, θα ψηφίσουν σήμερα αυξήσεις!
Ομολογουμένως, αυτή η κωλοτούμπα θα έχει μεγάλη πλάκα κύριε Σαμαρά μου…

- από τη στήλη του Χρήστου Ξανθάκη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost