ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Πάνε καλά στα ΝΕΑ; Λογόκριναν την Ακρίτα;

Ελενα Ακρίτα  - Γιώργος Μαντέλας

Η Ελενα Ακρίτα όλα αυτά τα χρόνια που γράφει στα ΝΕΑ «υπερηφανευόταν» και δικαιολογούσε κάποιες καταστάσεις στην εφημερίδα -σε σχέση και με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς- αναφέροντας πως ποτέ δεν της είχε ασκηθεί πίεση από οποιονδήποτε να μην γράψει κάτι. Ποτέ κάποιος δεν είχε σκεφτεί πόσο μάλλον αποπειραθεί να την λογοκρίνει, έλεγε. Και είναι γεγονός πως έγραφε πάντα αυτό που ήθελε.. και το έγραφε καλά προσθέτοντας κύρος και στην εφημερίδα. Ελενα Ακρίτα είναι αυτή, άλλωστε.
Ελα όμως που ήρθε η ώρα να λογοκριθεί κείμενό της για πρώτη φορά στα 20 χρόνια που γράφει στην εφημερίδα. Το γνωστοποίησε η ίδια στο fb κοινοποιώντας και το άρθρο που κόπηκε από την διεύθυνση (ο Γιώργος Μαντέλας είναι ο διευθυντής). Το κείμενο αναφέρεται στη δήθεν "βίλα του Τσίπρα" και την μακιαβελική επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα έγραψε η Ακρίτα:
Το σημερινό μου στα ‘Νέα’ λογοκρίθηκε από την διεύθυνση της εφημερίδας και, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, δεν δημοσιεύεται στην στήλη μου του Σαββάτου.
Καλά εκεί στη Συγγρού το σκέφτηκαν καλά να κόψουν το κείμενο της Ακρίτα; Πρώτον για το γεγονός αυτό καθαυτό της λογοκρισίας που έχει προκαλέσει σάλο και δεύτερον δεν λογοκρίνεις την Ακρίτα με τους 215 χιλιάδες -και βάλε - followers στα σόσιαλ μίντια...