ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Η περιπετειώδης ζωή της Άλκης Ζέη

Άλκη Ζέη, η γυναίκα που διέσχιζε όλη την Ευρώπη την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, για να συναντήσει τον έρωτά της στην Τασκένδη, που βρέθηκε ως εξόριστη στη Χίο στα μετεμφυλιακά χρόνια, και αυτοεξόριστη στο Παρίσι στα χρόνια της χούντας μαζί με την οικογένειά της.
Ένα ωριαίο αφιέρωμα στην περιπετειώδη ζωή της συγγραφέως, η οποία είναι.. ταυτισμένη με την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα, παρουσιάζουν η Λίνα Νικολακόπουλου και η Αλεξάνδρα Χριστακάκη, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 18:00, από την εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια».
Ακούγονται αποσπάσματα από την αφήγηση της ίδιας της συγγραφέως στο TEDx talks το 2016, ενώ από το Παρίσι ο σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης καταθέτει μαρτυρίες-ντοκουμέντα από τη ζωή τους στο Παρίσι, τη φιλία της με τη Μελίνα, τον Μάριο Πλωρίτη και την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο διαμέρισμά της.
Στο πλαίσιο της εκπομπής, διαβάζονται αποσπάσματα από το τελευταίο της βιβλίο «Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς» (Εκδόσεις Μεταίχμιο), από την «Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», «Τον μεγάλο περίπατο του Πέτρου» και το «Με μολύβι φάμπερ Νούμερο 2».