ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Τσίπρας: «Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σχοινί»

Τι είπε για Μητσοτάκη και την ενοικίαση του εξοχικού στο Σούνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλεσμένος του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ήταν το πρωί της Παρασκευής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης κατέλαβε το θέμα με την ενοικίαση του εξοχικού στο.. Σούνιο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια πρώτη αποτίμηση για τη χθεσινή Σύνοδο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για πολύ άσχημη εξέλιξη και για μία ακόμη διπλωματική ήττα της χώρας.
Όπως ήταν αναμενόμενο το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης σχετιζόταν με το σπίτι που νοικιάζει ο Τσίπρας στο Σούνιο.
Ο Τσίπρας ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ καταφεύγει σε κιτρινισμό και λάσπη, ενώ χαρακτήρισε «οξύμωρο», ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα των «υπερχρεωμένων μεγαλοϊδιοκτητών» να κάνουν ερωτήματα για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος.
«Μιλάνε για βίλα. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η εξοχική κατοικία «είναι ένα όμορφο, μικρό σπίτι σε μια ωραία περιοχή». «Είμαι στην περιοχή εδώ και έξι χρόνια από το 2015 έως το 2019, νοικιάζω με τη σεζόν για 3 μήνες ένα μεγαλύτερο σπίτι για 3600 ευρώ το χρόνο και τώρα δίνω 6000 το χρόνο με μια συμφωνία που έκανα με τον ιδιοκτήτη». «Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν είναι επιχειρηματίες με συναλλαγές με το δημόσιο , ούτε κάποιος διαπλεκόμενος επιχειρηματίας, αλλά ένας έντιμος άνθρωπος, γνωστός στην περιοχή. Το ακίνητο ήταν αυτό για δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο» τόνισε ο κ. Τσίπρας και αποκάλυψε ότι «η γνώση της ύπαρξης αυτής της κατοικίας προς εμέ έγινε σε ένα δείπνο που κάναμε μαζί στην ταβέρνα της περιοχής, όπου ο ταβερνιάρης μου είπε εγώ θα ψάξω να βρω μήπως υπάρχει εδώ κανένα σπίτι να μείνεις».
«Εσύ πρώην πρωθυπουργός θα πας να μείνεις σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικά;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ρωτήθηκε από τον ιδιοκτήτη, προσθέτοντας ωστόσο ότι «το καλοκαίρι, ακόμη και τον Αύγουστο, δεν μπορείς όταν κάνεις τη δουλειά που κάνω εγώ να παραθερίζεις σε ένα νησί». «Μου είπε ο άνθρωπος αυτός ότι εγώ θα ήθελα να κάνω μια ανακαίνιση, θα μπορείς τα μείνεις για τα επόμενα 3-4 χρόνια» εξήγησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το σπιτονοικοκύρη του και σημείωσε σκωπτικά πως «την επόμενη φορά που θα πάω να νοικιάσω ένα σπίτι θα πάρω μαζί μου και τον κ. Μητσοτάκη».
«Εγώ όμως απάντησα στα ερωτήματα, ήρθε η ώρα να απαντήσει ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία. Ρωτάω το κόμμα των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών. Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα το ενοίκιο που πληρώνει στην κατοικία που δηλώνει ότι διαμένει; Δεν διαμένει σε κανένα από αυτά τα 32 ακίνητα που δηλώνει ως ιδιοκτήτης. Να μάθουμε πόσα πληρώνει για τη συντήρηση των ακινήτων αυτών, πού τα πληρώνει και σε ποιον τα πληρώνει. Ο κ. Μητσοτάκης είναι σε μια οικογένεια που δεν ασχολήθηκε μέχρι τώρα με κάτι άλλο πέρα από την πολιτική. Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σχοινί» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Aπάντηση Πέτσα

Απάντηση στις αιχμές που άφησε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με το σπίτι στο οποίο διαμένει ο πρωθυπουργός.
«Για το σπίτι στον Λυκαβηττό, στο οποίο αναφέρθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα, προσπαθώντας να ρίξει κάποιες σκιές, είναι ιδιόκτητο και δηλώνεται εδώ και πολλά χρόνια στο Πόθεν Έσχες. Τι ανακάλυψε ο κύριος Τσίπρας ξανά; Ας κυλιστούν μόνοι τους σε οποιαδήποτε λασπομαχία. Τα πολιτικά συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουν οι πολίτες, έχουν βγει», τόνισε ο κ. Πέτσας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την προαναγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «θα φέρουμε στη Βουλή μια τροπολογία που θα υποχρεώνει στους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο τον δανεισμό τους, αλλά και την πορεία του χρέους τους και τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει», τόνισε:
«Πολύ ωραία η προσπάθεια του συμψηφισμού, αλλά δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για κάποιον που θέλει να έχει πολιτικά πλεονεκτήματα και θέλει να εμφανίζεται ως το λαϊκό παιδί της Κυψέλης και όχι ως ο μεγαλοαστός που ζει στο Σούνιο».