ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

«Πάλι μας συκοφαντούν οι κρυφοκομμουνισταί»

Ελληνική ιδιαιτερότητα

Από τις 4 Μαΐου έως τις 6 Νοεμβρίου είναι κλεισμένο εξάμηνο. Πολύς χρόνος ακόμη και για τη φημισμένη γραφειοκρατία μας. Ωστε λοιπόν στη διάρκειά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα μπορούσε να έχει καταθέσει στη Βουλή και δύο και πέντε φορές το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου, ανταποκρινόμενος και στις αξιώσεις-εκκλήσεις της.. αντιπολίτευσης. Εδέησε τελικά, έξι μήνες αφότου το παρέλαβε, ο κ. Χρυσοχοΐδης. Θα ξέρει, βέβαια, ότι το πρώτο μνημόσυνο μετά τα σαράντα είναι του εξαμήνου.
Με απόφαση του λίαν ευαισθήτου υπουργού είχε συσταθεί, πάντως, η επιτροπή, υπό την προεδρία του Νίκου Αλιβιζάτου, τον Νοέμβριο του 2019. Δηλαδή ένα μήνα πριν οι αστυνομικές δυνάμεις εισβάλουν με ξυλοκοπικό μένος στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλώς για να προσφέρουν στη νεότευκτη επιτροπή φρέσκο υλικό βίας και αυθαιρεσίας. Στο κάτω κάτω, όπως δογμάτιζε τότε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, «όταν μπαίνεις σε τέτοιους χώρους» (σε ξένα σπίτια δηλαδή, με το άσυλό τους και με τα δικαιώματά τους), «θα υπάρχει και λίγη βία. Η αστυνομία δεν μπαίνει με κουραμπιέδες και μελομακάρονα». Ελα ντε.
Στη λογική του κ. Χρυσοχοΐδη και του κ. Γεωργιάδη, τόσο ανόμοιων στην προέλευση, τόσο όμοιων στην κατάληξη, κουραμπιέδες, μαλθακοί, βουτυρομπεμπέδες είναι όσοι εξακολουθούν να δίνουν χώρο στην εξής ανθελληνική ιδέα: «Η σημειούμενη αστυνομική βία στη χώρα μας ίσως να μη συνιστά καθ’ εαυτήν ελληνική ιδιομορφία, παρά τις εξάρσεις που κατά καιρούς επισημαίνονται. Αντίθετα, ελληνική ιδιαιτερότητα συνιστά η ατιμωρησία των εμπλεκόμενων αστυνομικών οργάνων, όπως προκύπτει μεταξύ άλλων από τις επανειλημμένες καταδίκες της χώρας μας από διεθνείς οργανισμούς».
Τίνος η αντιεξουσιαστική ιδέα, που θα την ξέρει βέβαια ο ένστολος που μεταχειρίστηκε την ανθοδέσμη του πένθους σαν λουλούδια σκυλάδικου; Μα πρόκειται για το συμπέρασμα του πορίσματος της επιτροπής Αλιβιζάτου. Ποιος διεθνής οργανισμός ξαναμανακαταδικάζει την ΕΛ.ΑΣ.; Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το ΕΔΔΑ δηλαδή. Φαίνεται ωστόσο ότι στο υπουργείο και στην αστυνομία διάβασαν ΕΔΔΑ και κατάλαβαν ΕΔΑ. Οπότε, «ιδού», σκέφτηκαν, «πάλι μας συκοφαντούν οι κρυφοκομμουνισταί». Οσο για την άσημη Διεθνή Αμνηστία, που ανακοίνωσε «εκστρατεία συλλογής υπογραφών για να τερματιστεί η αστυνομική βία και ατιμωρησία στην Ελλάδα», ΜΗΚΥΟ δεν είναι; Ε, δίκιο δεν έχουν όσοι λένε να τις κλείσουμε όλες τις ΜΗΚΥΟ; Να ελευθερωθούμε επιτέλους σαν χώρα;

Παντελής Μπουκάλας  / Καθημερινή (09.12.2020)