ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Το Κίνημα Αλλαγής θα ζητήσει την απόσυρση του κεφαλαίου Β του νομοσχεδίου Πέτσα

Ολοκληρώνοντας τις τηλεδιασκέψεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά. Στην αρχή της τηλεδιάσκεψης υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα που φέρνει το νομοσχέδιο, καθώς και για τις αντεργατικές ρυθμίσεις, τις οποίες εισαγάγει..Στη συνέχεια, η κυρία Γεννηματά πήρε τον λόγο και ανέφερε: «Είναι απαράδεκτο να εισάγεται σχέδιο νόμου στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος. Το Κίνημα Αλλαγής θα ζητήσει να αποσυρθεί το κεφάλαιο Β του νομοσχεδίου και να υπάρξει αμέσως διάλογος όλων των εμπλεκομένων φορέων αλλά και των πολιτικών κομμάτων. Πέραν των αντεργατικών ρυθμίσεων, οφείλουμε να μιλήσουμε για την ποιότητα της Ενημέρωσης, που είναι θέμα Δημοκρατίας, καθώς πρόκειται για την έγκυρη και ακηδεμόνευτη ενημέρωση του ελληνικού λαού. Η Κυβέρνηση επιχειρεί οριζόντια επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, τώρα και στον χώρο των ΜΜΕ. Παράλληλα, όποτε βρίσκεται σε δύσκολη θέση, κάνει δωράκια στα κανάλια, με σκοπό να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη και να κρύψει τα προβλήματα, που προκύπτουν από τη διαχείρισή της».
«Το Κίνημα Αλλαγής επιθυμεί να γίνει συζήτηση για όλα τα ΜΜΕ, για τις εφημερίδες και για τα τοπικά κανάλια και βέβαια για τις εργασιακές σχέσεις. Στο κλίμα ανασφάλειας, που επικρατεί στην κοινωνία, λόγω covid, δεν θέλουμε να προστεθούν νέες πληγές. Είμαστε ξεκάθαρα απέναντι στις απολύσεις εργαζομένων. Αν δεν υποχωρήσει η Κυβέρνηση, θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να σας στηρίξουμε στη συνέχεια του αγώνα σας».