ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Γιατί ακύρωσε τη συνέντευξη στον Alpha ο Τσίπρας; - Τι γράφει ο Γ. Παπαχρήστος

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φήμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας ακύρωσε την προγραμματισμένη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του τ/σ Alpha και τον Αντώνη Σρόϊτερ. Την “είδηση” μετέφερε ο Γιώργος Παπαχρήστος στην στήλη του “Στίγμα” στα “Νέα”.
«Η συνέντευξη ζητήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα τη Δευτέρα, αμέσως μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η διεύθυνση.. του καναλιού είπε φυσικά ΟΚ, αλλά χθες από την Κουμουνδούρου ενημέρωσαν το κανάλι ότι ακυρώνεται η εμφάνιση του προέδρου. Γιατί ακυρώνεται; Πολύ απλά γιατί μπροστά στις κάμερες πώς να υποστηρίξεις το… 500άρικο τον μήνα ενοίκια για μια βίλα στο Σούνιο, και με την ανακαίνιση πληρωμένη. Δύσκολα, πολύ δύσκολα» γράφει στο κείμενό του ο Γ. Παπαχρήστος.
Ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, ισχυρίζεται λοιπόν πως ο Τσίπρας ακύρωσε τη συνέντευξη γιατί φοβήθηκε να απαντήσει σχετικά με το ενοίκιο των 500 ευρώ μηνιαίως. Όπως, ο ίδιος επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη συνέντευξη από τον τηλεοπτικό σταθμό, αμέσως μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόϊτερ ο πρωθυπουργός, το βράδυ της Δευτέρας. Δηλαδή, την ζήτησε την Τρίτη.
 Όμως από το απόγευμα της Τρίτης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών Ελλάδας (ΠΟΕΣΥ) όπως και τα σωματεία εργαζομένων (ΠΟΕΠΤΥΜ, ΠΟΣΠΕΡΤ) προκήρυξαν απεργία και έκτοτε έχουν διακοπεί δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές σε όλα τα κανάλια. Ως εκ τούτου θα ήταν μάλλον απίθανο να διακοπεί η απεργία για να γίνει η συνέντευξη του Σρόϊτερ με τον Τσίπρα, ο δε δεύτερος μάλλον δεν θα προτιμούσε να εμφανιστεί στην Σταματίνα Τσιμτσιλή ή άλλη ψυχαγωγική εκπομπή.
Πάντως όπως ανακοινώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη αύριο το πρωί στον Ant1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Πάντοτε, υπό την προϋπόθεση, πως δεν θα συνεχιστεί η απεργία στους τηλεοπτικούς σταθμούς.