ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Θα αντέξει το (απεργιακό) μέτωπο;

Οπότε μας προέκυψε απεργία σε όλα τα κανάλια (και όχι μόνο), λόγω του νόμου Πέτσα.
Πρώτη μέρα όλα κομπλέ και όντως δεν βγήκαν τα δελτία των μεγάλων ιδιωτικών διαύλων, πράγμα που μπορεί και να βόλεψε μερικούς μιας και θα έπρεπε να προβάλλουν τα εξώδικα του Τσίπρα. Αυτά, ωστόσο, είναι προσωρινά, ενώ το.. διακύβευμα της απεργίας πάει σαφώς μακρύτερα.
Με δυο λόγια, είτε θα σπάσει η ράχη των δημοσιογράφων στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση, καθώς και στους ενημερωτικούς οργανισμούς του δημοσίου, είτε θα κάνει πισωπεταλιές ο Πέτσας και θα αποσύρει τις ρυθμίσεις του.
* Και πώς θα το ποντάριζε αυτό κάποιος που έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας;
Για να κάνει πίσω ο Πέτσας λίγο δύσκολο το βλέπω, μιας και η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί υποσύνολο ενός πολύ μεγαλύτερου σχεδιασμού. Και δεν τη σκέφτηκε μόνος του, από αλλού ήρθε το ραπόρτο.
Οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους, το ξεκινάνε απαλά το πράγμα, αφήνοντας απέξω ραδιόφωνα, ιστοσελίδες και εφημερίδες. Ως ένα σημείο δηλαδή, γιατί πως διάολο θα βγουν κάποιες (είπα, κάποιες!) εφημερίδες χωρίς ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν μπορώ να το ξέρω.
Ας πούμε όμως ότι η στάση τους είναι πολύ προσεκτική. Εξ ου και το εικοσιτετράωρον του θέματος. Και βλέπουμε…
* Στο δια ταύτα; Στο δια ταύτα με την ανεργία στον δημοσιογραφικό κλάδο να επιστρέφει κοντά στο 50%, το μόνο που έχει να κάνει ο Πέτσας είναι να παίξει το παιχνίδι της υπομονής και να περιμένει να διαρραγεί το μέτωπο.
Υπάρχουν, άλλωστε, αρκετοί «ύποπτοι» που κάποια στιγμή θα καταγγείλουν τη συνδικαλιστική ηγεσία για ύποπτες διασυνδέσεις με κύκλους της αντιπολίτευσης.
Εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα επιβιώσει κιόλας!

- από τη στήλη του Χρήστου Ξανθάκη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost