ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Συμπαράσταση άνευ όρων από ΜέΡΑ25 και Βαρουφάκη στον αγώνα για απόσυρση του ν/σ Πέτσα


Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των εργαζομένων στο χώρο των ΜΜΕ και συναντήθηκε σήμερα διαδικτυακά με τους εκπροσώπους τους.
Αφού πρώτα άκουσε τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, το οποίο, αντί να επιλύει, δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στον χώρο των ΜΜΕ,.. ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ξεκάθαρα την στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων.
Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στους κινδύνους, που θα αντιμετωπίσουν τα επικουρικά ταμεία, καθώς θεωρεί ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η μετατροπή τους σε αμοιβαία κεφάλαια. Αυτό θα συμβεί με την κατάργηση της αλληλεγγύης των γενεών, χάριν του σχηματισμού ατομικού λογαριασμού ανά εργαζόμενο. Τόνισε, ότι το οικονομικό πρόβλημα των ΜΜΕ είναι παγκόσμιο. «Ο κ. Πέτσας, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, επιχειρεί να κάνει όσα κάνει. Εμείς έχουμε ήδη κάνει πρόταση για 4% φορολόγηση της Google, που θα ενισχύσει τα ΜΜΕ και τους εργαζόμενούς τους και θα επανέλθουμε με την πρόταση της κυβέρνησης της Αυστραλίας. Σας υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας ζήτησε από την Google να έρθει σε συμφωνία με τις εργοδοτικές και τις δημοσιογραφικές ενώσεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα της επιβάλει φορολόγηση, την οποία θα αποδίδει η κυβέρνηση στα ΜΜΕ και τους εργαζόμενους. Αυτό πρέπει να γίνει και με τα ηλεκτρονικά Μέσα εντός της χώρας μας».
Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της κράτησης του Julian Assange και στις απάνθρωπες συνθήκες φυλάκισής του. Κλείνοντας τόνισε, για άλλη μία φορά, την προσωπική του και άνευ όρων συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ.