ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Ζέφη Δημαδάμα: O κορονοιός δεν αποτελεί "δικαιολογία"

Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – 10 Δεκεμβρίου #HumanRightsDay
O κορονοιός ως έκτακτη ανάγκη για την προάσπιση της υγείας όλων, δεν αποτελεί "δικαιολογία" για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κατά την πανδημία εχουν καταγράφει συστηματικές διακρίσεις λόγω ηλικίας, φύλου, φυλής ή εθνικότητας, μετανάστευσης, γενετήσιου προσανατολισμού και αναπηρίας.. Aυτό αναφέρει σε δήλωσή της η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ και Αντιπρόεδρος Γυναικών PESWOMEN, Ζέφη Δημαδάμα, επισημαίνοντας:
Ο κορονοιός δεν αποτελεί "δικαιολογία" για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και “όχημα” για τον περιορισμό της πολυφωνίας, της ελεύθερης έκφρασης και της δημοκρατίας, όπως ορισμένες κυβερνήσεις θεώρησαν.
Όπως δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ κ. Josep Borrell “κανένα ανθρώπινο δικαίωμα δεν πρέπει να παραμεληθεί και κανένα ανθρώπινο δικαίωμα δεν πρέπει να παραβιαστεί την επόμενη μέρα. Ο σεβασμός του συνόλου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να είναι πάντα στο επίκεντρο του αγώνα κατά της πανδημίας και των προσπαθειών στήριξης της παγκόσμιας ανάκαμψης”.