ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Ν. Ηλιόπουλος: Η ΝΔ θυμίζει μεσιτικό γραφείο

«Με μεσιτικό γραφείο μοιάζουν οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με φόντο το Σούνιο. Κατά την εκτίμηση του μάλιστα πρόκειται για κυβερνητικό αντιπερισπασμό, ώστε να ξεφύγει η κυβέρνηση από τις ευθύνες της πανδημίας, καθώς η χώρα.. μετρά 2.663 απώλειες συνανθρώπων μας και η ύφεση πάει για άνω του 10% φέτος.
"Η κυβέρνηση επιλέγει να σηκώσει ένα πολυ συγκεκριμένο ζήτημα ως αντιπερισπασμό στη ζημιά που έπαθε ο πρωθυπουργός από την επιλογή του να σπάσει τα μέτρα αφού έκανε αυτό το οποίο έκανε στην Πάρνηθα και το οποίο αναγκάστηκε και ο ίδιος να δικαιολογήσει μετά από 8 μέρες" σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι "το σημαντικό δεν είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός νοικιάζει ένα εξοχικό στο Σούνιο, που είναι κανονικά κατατεθειμένο στην εφορία". Κάλεσε δε όποιον "έχει παραπάνω στοιχεία ή υπονοεί κάτι παραπάνω να το πει και να κριθούν τα πάντα. Έχει απαντηθεί το θέμα. Αυτή η ρητορική δεν πείθει ούτε την Ντόρα Μπακογιάννη", τόνισε μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 και υποστήριξε ότι "ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να άνοιξε ένα λάκο λάσπης, να βουλιάξει η συζήτηση στο βούρκο κι έπεσε ο ίδιος μέσα". "Ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε στη δημοσιότητα το μισθωτήριο και όλα τα στοιχεία. Μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο ο κ. Μητσοτάκης για τα 32 ακίνητα που έχει, για το ρετιρέ που μένει και για τα δάνεια στις τράπεζες;" αναρωτήθηκε ο εκπρτόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχολίασε δε ότι τους πολίτες τους έχει κουράσει αυτή η αντιπαράθεση, που πλέον είναι αποπροσανατολιστική και τόνιε ότι "δεν πρέπει να μετατρέψουμε τη δημόσια συζήτηση σε συζήτηση κλειδαρότρυπας και μεσιτικού γραφείου".
Μιλώντας για την πανδημία άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Τα μέτρα φαίνεται να μην αποδίδουν», εκτίμησε προσθέτοντας ότι ενώ βρισκόμαστε έναν μήνα στην καραντίνα τα κρούσματα δεν πέφτουν ενώ έδωσε ιδιαίτερη βάση στους θανάτους που παραμένουν σε ανησυχητικό βαθμό υψηλοί.
Οι χώροι εργασίας, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, είναι χώροι υπερμετάδοσης. Εκεί σύμφωνα με τον ίδιο, προέκυψε και το μεγάλο πρόβλημα στη Β. Ελλάδα. Επισήμανε δε, ότι τώρα μπαίνουμε στην καρδιά του χειμώνα και βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή. Αναφέρθηκε επίσης και στο υγειονομικό προσωπικό, τονίζοντας ότι ήδη θα έπρεπε να μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά. «Είναι στα όρια της κατάρρευσης και ακόμα δεν έχουν προχωρήσει οι επιτάξεις», είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας και για την οικονομία, σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη βοήθεια στους εργαζόμενους που μπαίνουν σε αναστολή. «Αν υπήρχε καλύτερη οικονομική βοήθεια θα υπήρχε και καλύτερη πειθαρχία των πολιτών», όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος. Δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο δώρο των Χριστουγέννων επισήμανε ότι το κράτος θα έπρεπε με δικά του χρήματα να το δώσει ώστε να ανακουφιστούν και οι εργαζόμενοι αλλά και οι επιχειρήσεις.