ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Ανοίγουν Δευτέρα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία - Με click away το λιανεμπόριο

Ανοίγουν για δύο ημέρες οι εκκλησίες - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10μ.μ- 5π.μ. από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

Κλειστό θα παραμείνει το λιανεμπόριο τελικά όπως ανακοίνωσε και επισήμως ο Στέλιος Πέτσας. Τα μόνα που θα ανοίξουν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου είναι τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, ενώ οι εκκλησίες θα είναι ανοκτές για τους πιστούς μόνο ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα..Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διατηρείται η αναστολή λειτουργία του λιανεμπορίου. Κατ’ εξαίρεση - καθώς οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες και δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες - από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για παραλαβή εμπορεύματος κατόπιν όμως παραγγελίας, το λεγόμενο click away.
  • Τα κομμωτήρια ανοίγουν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου με διευρυμένο ωράριο, από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ., αποκλειστικά με ραντεβού και με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Τα βιβλιοπωλεία θα ανοίξουν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου  επίσης με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, με ανώτατο όριο 4 πελάτες έως 100 τ.μ. ή με έναν πελάτη ανά 15 τ.μ. για τα μεγαλύτερα.
  • Το άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς προβλέπεται μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία στη λειτουργία 9 ατόμων σε όλους τους ναούς και έως 25 για τους μητροπολιτικούς, σε όλη τη χώρα. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν, όπως τόνισε ο Στ. Πέτσας, οι κατά τόπους μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Υπογράμμισε επίσης ότι σε ό,τι αφορά τον εορτασμό των Θεοφανίων δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοικτό δημόσιο χώρο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων κατά τις ώρες αλλά από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Για τις μετακινήσεις στα καταστήματα που θα ανοίξουν, διευκρίνισε ότι θα στέλνεται SMS με κωδικό 2.
Τέλος, ανέφερε πως η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό, από 18 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου μειώνεται από 10 στις τρεις ημέρες.