ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Η ΕΣΗΕΑ να πάρει αμέσως θέση για τη λογοκρισία της Έλενας Ακρίτα

«Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης». Γραμμένο με μεγάλα γράμματα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, ως υπόμνηση και παρακαταθήκη, για την ελευθερία του δημοσιογράφου, την ελευθερία της έκφρασης, την ουσία του λειτουργήματος.
Σήμερα είδαμε μια καθαρή περίπτωση λογοκρισίας σε βάρος της δημοσιογράφου και συγγραφέως Έλενας Ακρίτα. Μετά από.. 20 χρόνια αρθρογραφίας της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», της ανακοινώθηκε ότι το άρθρο της δεν θα δημοσιευθεί, όχι διότι περιέχει κάτι υβριστικό, κάτι ποινικά κολάσιμο, αλλά διότι το περιεχόμενό του ενοχλεί.
Η ιστορική εφημερίδα ανήκει πλέον στον εφοπλιστή κ. Μαρινάκη και έχει σύμβουλο έκδοσης τον κ. Παπαχρήστο, που ελεύθερα στη στήλη του κατηγορεί άνευ αποδείξεων όποιον θέλει- χωρίς λογοκρισία. Τον κ. Παπαχρήστο που στο παρελθόν έχει κοστίσει δύο δημόσιες συγγνώμες στην εφημερίδα.
Δεν θα αναφερθώ καθόλου στο περιεχόμενο του άρθρου της κ. Ακρίτα, αν και είναι φανερό ποιοι ενοχλήθηκαν από «το σπίτι του Τσίπρα… και το σπίτι του κρεμασμένου». Θα αναφερθώ στο καθήκον που έχουμε όλοι ως δημοσιογράφοι και πρωτίστως το συνδικαλιστικό μας όργανο να προστατεύσουμε την ελευθεροτυπία στη χώρα μας που υφίσταται βαριά πλήγματα.
Δεν αφορά μόνο την Έλενα Ακρίτα αυτή η θλιβερή διαπίστωση. Η μάλλον αν έχουμε φτάσει στο σημείο που δημοσιογράφοι της διαδρομής και της επιρροής της κ. Ακρίτα να υφίστανται στυγνή λογοκρισία, κατανοούμε όλοι τί γίνεται παρακάτω.
Θεωρώ αυτονόητο ότι η ΕΣΗΕΑ θα παρέμβει και προσωπικά η πρόεδρός της, κ. Αντωνιάδου που είναι και συνάδελφος της κ. Ακρίτα στον ίδιο όμιλο. Αν σιωπήσει τώρα το συνδικαλιστικό μας όργανο, η απαξίωσή του θα είναι οδυνηρή για τον κλάδο.
Ευγενία Λουπάκη / Αυγή