ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Tοξικότητα


Εντάσεις, διχογνωμίες, ακόμη και… αποχώρηση είχε και η προχθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Για παράδειγμα, μου λένε πως στο θέμα της διαδημοτικής μετακίνησης υπήρχαν.. ενστάσεις από πολλούς, που έλεγαν πως ουσιαστικά με την κατάργηση του μέτρου «καταργείται το lockdown». Αλλοι, ηπιότεροι, έλεγαν πως η ελεύθερη μετακίνηση μπορεί να εφαρμοστεί 10 το πρωί με 6 το απόγευμα. Ετερο επιχείρημα ήταν πως δεν μπορούν να ανοίξουν όλα ταυτόχρονα, εξ ου και τα σχολεία πήγαν πίσω, προς απογοήτευση της Κεραμέως. Τελικά, η διαδημοτική μετακίνηση θα επιτραπεί μόνο για το Σαββατοκύριακο, με τον Χαρδαλιά να περιγράφει την αναστολή ως «πιλοτική», με πιθανότητα να αρθεί εάν χειροτερέψει η κατάσταση.
Ανεξάρτητα πάντως όλων των παραπάνω, η επιτροπή έχει χάσει το σπουδαιότερο πλεονέκτημα για μια ανθρωποκεντρική επιστήμη: τη δυνατότητα να αφουγκράζεται τον άνθρωπο.
Αποχώρηση
Χαρακτηριστικό λοιπόν, όπως σας έλεγα, είναι πως η χθεσινή συνεδρίαση είχε και αποχώρηση, καθώς ο πάντα σοβαρός γ.γ. Δημόσιας Υγείας Πρεζεράκος έφυγε κάποια στιγμή από την αίθουσα. Δεν ξέρω αν υπήρχε κάποιος άλλος λόγος ή απλώς αναζητούσε το εμβόλιο της μετριοπάθειας ή της λογικής.
«Oχι» από Σύψα
Πάντως στο θέμα του λιανεμπορίου υπήρξε ομοφωνία. Πλην ενός: ο κ. Σύψας δεν συμφώνησε, δικαιολογώντας τον ρόλο που έχει κατακτήσει επάξια: του πιο σκληρού.

- από το Θεωρείο της «Καθημερινής»