ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Οι δημοσκοπήσεις κρίνουν την... άρση του lockdown


Στο υπουργείο Υγείας, όπως και στο Μαξίμου, γνώριζαν από νωρίς το πρωί χθες ότι οδεύουμε σε εκρηκτικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων, το οποίο και ανακοινώθηκε επίσημα με διπλή εκτόξευση σε.. κρούσματα και διασωληνωμένους. Και είχαν επίσης στα χέρια τους τα μοντέλα που επεξεργάζεται η επιτροπή Τσιόδρα και δείχνουν περαιτέρω κορύφωση της καμπύλης της πανδημίας το επόμενο διάστημα, με τα κρούσματα να φθάνουν ακόμη και στα 5.000 ημερησίως και με τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών να αγγίζει τους 1.000.
Παρά ταύτα, επίσης το πρωί, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε– μέσω του ΣΚΑΙ – την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από το Σαββατοκύριακο. Προανήγγειλε το «άνοιγμα της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια» και είπε ότι «εξετάζεται το άνοιγμα κυρίως των Λυκείων καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με περιορισμένους και αυστηρούς όρους». Και παρ΄ότι επεσήμανε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για το Πάσχα», προεξόφλησε ότι «θα είναι πάντως ένα παρά πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό».
Η απάντηση στην προφανή αντίφαση μεταξύ επιδημιολογικών στοιχείων και κυβερνητικών αποφάσεων είναι απλή: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, και ειδικότερα του Μαξίμου, δεν λαμβάνονται βάσει των επιδημιολογικών αλλά βάσει των δημοσκοπικών στοιχείων. Και οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, της Metron Analysis και της Pulse, θορύβησαν ιδιαιτέρως το πρωθυπουργικό επιτελείο για δύο λόγους: Αφενός διότι τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν σταθερό και διογκούμενο κύμα δυσφορίας των πολιτών για την πολιτική διαχείριση της πανδημίας και, αφετέρου, γιατί πλέον καταγράφεται και μείωση της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ με σημαντική φθορά των ποσοστών της ΝΔ.
- από ρεπορτάζ της Μαρίνας Αλεξανδρή στο TVXS