ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Παίρνουν πίσω την υποχρέωση διενέργειας self test στα φαρμακεία


Τα φαρμακεία θα μπορούν να διαθέτουν rapid test ή self test αλλά δεν θα υποχρεούνται να τα διενεργούν εντός των καταστημάτων τους.
Το παραπάνω αναφέρεται στη νομοθετική βελτίωση που κατέθεσε σήμερα αργά το απόγευμα.. ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη ρύθμιση άφηνε να εννοηθεί ότι τα φαρμακεία θα υποχρεούνται να διενεργούν τα τεστ αυτά, για όσους πολίτες το ζητούσαν. Ωστόσο, ακολούθησαν οι αντιδράσεις των φαρμακοποιών, με την κυβέρνηση να φαίνεται τώρα πως υποχωρεί από την αρχική της σκέψη.
Το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή είχε προκαλέσει αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους φαρμακοποιούς, και μετά από τις αντιδράσεις και της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση προχώρησε στην απόσυρση της διάταξης με νομοθετική βελτίωση. Η αντιπολίτευση υποστήριξε η εφαρμογή τους άρθρου 1 ως είχε αποτελούσε νοσηλευτική πράξη κάτι που θα απαιτούσε πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.