ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Πρόεδρος ΟΛΜΕ για τα σχολεία: Τα παιδιά θα έρχονται κάθε Δευτέρα με αρνητικό τεστ


Στη διπλή ενημέρωση από την υπουργό Παιδείας προς την ΟΛΜΕ από την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος. Η ενημέρωση εκτός των άλλων.. αφορούσε στα self test και στους εμβολιασμούς του εκπαιδευτικού προσωπικού. Όπως είπε ο κ. Τσούχλος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 , απ΄ό,τι φαίνεται τα τεστ θα πρέπει να γίνονται στα σπίτια, στο σύνολο της κοινότητας και αυτό γατί μιλάμε για χιλιάδες εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και μαθητές, ενώ έθεσε το ερώτημα αν θα χρειαστεί να κάνουν το τεστ και οι οικογένειες τους.
Από εκεί και πέρα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ προκρίνεται όπως φαίνεται, η υπεύθυνη δήλωση του γονέα την οποία θα χρειάζεται να έχει το παιδί πηγαίνοντας στο σχολείο κάθε Δευτέρα, όπου θα αναγράφεται ότι έχει γίνει το τεστ και ότι είναι αρνητικό, κάτι που επαφίεται στην ατομική και κοινωνική ευθύνη.
Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα εφαρμοστεί από όλους η διαδικασία αυτή, ο κ. Τσούχλος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εφαρμοστεί, γιατί πρέπει να εφαρμοστεί, καθώς πρόκειται για σωστικό μέτρο. Πρόσθεσε, δε, ότι η εισήγηση της ΟΛΜΕ από τον περασμένο Αύγουστο ήταν τα μαζικά τεστ.
Αναφορικά με το πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ο κ. Τσούχλος απάντησε πως στις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ, υπήρξε ρήτρα πρώτα να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί του εκπαιδευτικού προσωπικού και μετά να ανοίξουν τα σχολεία, κάτι που στην χώρα μας καθυστέρησε ως διαδικασία, μολονότι όπως είπε, υπήρξε δήλωση από τις 29/12 πως θα δοθεί προτεραιότητα, η οποία κάπου χάθηκε μέσα στο χρόνο.
Βέβαια, τόνισε πως η υπουργός Παιδείας ήταν θετική στην προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών και πως αυτό που έχουν πετύχει έως τώρα μέσα από διαμαρτυρίες και δράσεις της Ομοσπονδίας είναι ο εμβολιασμός στα ειδικά σχολεία, όπου το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο και ο εμβολιασμός απαραίτητος. Ο αριθμός ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών που ανήκουν στην ηλικία κάτω των 59 ετών είναι πολύ μεγάλος, επεσήμανε ο κ. Τσούχλος, έχει βέβαια ανοίξει ήδη η πλατφόρμα και σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών έχει ήδη δηλώσει μέχρι στιγμής τη θέληση του να κάνει το εμβόλιο κι αν όλα πάνε καλά από αύριο ξεκινά η διαδικασία.