ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

"Το «Πρώτο Θέμα» δεν πωλείται και δεν ζει με «επιχειρηματικές τράκες»"


"Το «Πρώτο Θέμα» δεν πωλείται και δεν ζει με «επιχειρηματικές τράκες». Περαστικά!" Aυτός είναι ο τίτλος της απάντησης του μιντιακού ομίλου σε δημοσιεύματα περί δανείων της επιχείρησης με.. την εμπλοκή του ομίλου Λάτση. 
Aναλυτικά η απάντηση όπως δημοσιεύτηκε στο protothema.gr:
ναφορικά με κακόβουλα, ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν για το «Πρώτο Θέμα» ξεκαθαρίζουμε το εξής, αν και κανείς δεν μας υποχρεώνει ως ιδιωτική εταιρεία η οποία ουδέποτε είχε συναλλαγές με το Δημόσιο: Η εταιρεία εκδόσεων «Πρώτο Θέμα Α.Ε.» έλαβε ένα δάνειο ύψους 36 εκατ ευρώ πριν από 12 χρόνια, έχει αποπληρώσει τα 22 εκατ. ευρώ και συνεχίζει την αποπληρωμή (η πιο πρόσφατη δόση τον περασμένο Οκτώβριο εν μέσω πανδημίας
ύψους 2,75 εκατ. ευρώ).
Όπως... μάλλον είναι γνωστό διεθνώς, ο δανειολήπτης δεν ευθύνεται για τις πωλήσεις των δανείων από τον πιστωτή του, οι οποίες πάντως γίνονται με διεθνείς διαγωνισμούς σε διεθνή funds που διαχειρίζονται δισ. ευρώ και φυσικά όχι σε ιδιώτες, όπως αναφέρονται στα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα που εκπορεύονται από γνωστά κέντρα, τα οποία βλέπουν προς μεγάλη τους απογοήτευση το «Πρώτο Θέμα» να συνεχίζει την ανάπτυξή του.
Επισημαίνουμε ότι μετοχικές αλλαγές στo «Πρώτο θέμα» δεν υπάρχουν. Εάν είχαν γίνει άλλωστε θα είχαν γνωστοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Τύπου, όπως ο νόμος ορίζει, για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ενημερώνουμε λοιπόν - όποιους κι όσο αν ενοχλεί- ότι το «Πρώτο Θέμα» θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά του κανονικά, όπως ακριβώς και σήμερα, χωρίς να εξαρτάται από κομματικές και επιχειρηματικές χορηγίες και «ελεημοσύνες» όπως ορισμένοι από εκείνους που δήθεν... κόπτονται για την Ελευθεροτυπία.
Στο εξής -παρ ότι δεν το έχουμε κάνει ποτέ- είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε νομικά για κάθε ψεύδος που διακινείται εις βάρος μας."