ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Καλό ταξίδι Παναγιώτη - Ο ΕΔΟΕΑΠ και οι Ενώσεις αποχαιρετούν τον Νεστορίδη


Μέρα πένθους και οδύνης για τον ΕΔΟΕΑΠ η σημερινή. Έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 56 ετών, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ, Παναγιώτης Νεστορίδης..Νικημένος από τον καρκίνο, παλεύοντας γενναία έως το τέλος, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, βυθίζοντας σε βαθιά θλίψη το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου.
Ο Παναγιώτης Νεστορίδης υπηρέτησε τους εργαζομένους στα ΜΜΕ, οι οποίοι τον εξέλεγαν συνεχώς αντιπρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ και προασπιστή των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων από το 2009 έως σήμερα.
Ο Παναγιώτης Νεστορίδης θα λείψει από τον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και από τον δημοσιογραφικό κλάδο. Έφυγε ένας ήρεμος και μετρημένος άνθρωπος, μια προοδευτική φωνή, που πίστευε και πάλευε για συνθέσεις - συγκλίσεις στην αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων του χώρου των ΜΜΕ...
Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και αποφασίζει να εκπροσωπηθεί από τον αρχίατρο του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη.
Αντί στεφάνου, αποφασίζεται – σύμφωνα με την επιθυμία της οικογενείας του συναδέλφου – να κατατεθεί ποσόν 1000 ευρώ στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συναδέλφους της ΕΣΗΕΜΘ και όσους είχαν την τιμή να γνωρίσουν τον Παναγιώτη Νεστορίδη, δημοσιογράφο - συνδικαλιστή που κόσμησε με την παρουσία του όλον το κλάδο μας.
Η δράση του και η έντονη προσωπικότητα για 20 και πλέον χρόνια, με σημαντικές και καίριες παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν το δημοσιογραφικό κλάδο, αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για όλους μας.
Το Δ.Σ της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε αποχαιρετά τον Παναγιώτη Νεστορίδη, τονίζοντας την ιδιαίτερη σχέση με την Ένωσή μας, που εκφραζόταν υποστηρικτικά σχεδόν πάντα από τον ίδιο. Αποτέλεσε, όπως και άλλοι συνάδελφοι, εραστής των θέσεων και των απόψεων των Δημοσιογραφικών Ενώσεων της Ελληνικής Περιφέρειας, πίστεψε στην ενότητα του κλάδου κάτω από την σκέπη του ΕΔΟΕΑΠ, όπως και έγινε, παραμένοντας στις επάλξεις μέχρι τέλους, παρά την περιπέτεια της υγεία του.
Συνθετικός και ταυτόχρονα διαλλακτικός, πάντα γεμάτος με κοινωνικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά επιχειρήματα, ο Παναγιώτης Νεστορίδης αποτέλεσε για τις Περιφερειακές Ενώσεις Συντακτών, έναν πραγματικό «κυματοθραύστη», που απέτρεπε τις οποιεσδήποτε «επιθέσεις», από όπου και αν προερχόταν.
Εκφράζουμε την λύπη μας, που δεν μπορούμε να παραστούμε στην πολιτική του κηδεία και να τον αποχαιρετήσουμε όπως του αξίζει.
Η τέφρα του, όπως ήθελε, θα σκορπιστεί στο Παγγαίο Ορος, στα χώματα της πατρίδας του, στην Ελευθερούπολη Καβάλας που με τόσο αγάπη μάς μιλούσε.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου Νήσων και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών ΕΣΗΕΠΗΝ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου μας συναδέλφου Παναγιώτη Νεστορίδη, που έφυγε από τη ζωή νικημένος στη μάχη του με τον καρκίνο.
Ο Παναγιώτης Νεστορίδης ένας υπέροχος άνθρωπος, διακεκριμένος δημοσιογράφος, σοβαρός και αναγνωρισμένος, από όλους, συνδικαλιστής και πάνω από όλα φίλος, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του τίμησε το λειτούργημα που υπηρέτησε, από τις θέσεις τις οποίες η κοινωνία και οι συνάδελφοι της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης τού εμπιστεύθηκαν, ασκώντας το ρόλο του με αρχές και αξίες και με συνέπεια ιδανική και μοναδική.
Ισχυρός στις απόψεις του, συνεπής στο καθήκον του, δυναμικός στη διεκδίκησή του, ειλικρινής στις θέσεις του, με απόλυτο σεβασμό προς όλους, κατάφερε να συνθέσει ανθρώπους και αντιλήψεις, στην κοινή προσπάθεια προς όφελος της δημοσιογραφίας που τόσο αγάπησε. Η απώλεια του μάς συγκλόνισε, ο χαρακτήρας του, η αντίληψή του και η πορεία του πρέπει να μας σηματοδοτεί.
Καλό ταξίδι Παναγιώτη.

*Η πολιτική κηδεία του Παναγιώτη Νεστορίδη θα γίνει αύριο (Πέμπτη 1η Απριλίου), στις 18:00, στη Θεσσαλονίκη (νεκροστάσιο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου).