ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ο περιορισμός της Δημοσιογραφικής ελευθερίας και ο ρόλος του Δημοσιογράφου


Ακόμα ένα ζωντανό μάθημα έγινε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στα γρασίδια της φιλοσοφικής, αυτή τη φορά από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ..Η διάλεξη είχε τίτλο «Ο περιορισμός της Δημοσιογραφικής ελευθερίας και ο ρόλος του Δημοσιογράφου» και έγινε με τη συμβολή του Άκη Σακισλόγλου, δημοσιογράφου και διευθυντή σύνταξης του περιοδικού Parallaxi.
Φοιτητές και φοιτήτριες, που μετά από καιρό επέστρεψαν στο χώρο του πανεπιστημίου λόγω του συνεχούς «λοκντάουν» της κυβέρνησης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση εδώ και έναν χρόνο, και μέσα από συζήτηση, προβληματισμούς και ερωτήσεις έθιξαν το ζήτημα της δημοσιογραφικής ελευθερίας σήμερα.
Το μάθημα εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης του Φοιτητικού Συλλόγου, ο οποίος διεκδικεί να ανοίξει η σχολή με όλα τα μέτρα προστασίας και καμιά εφαρμογή του νέου νόμου Κεραμεως - Χρυσοχοΐδη, που θεσπίζει μεταξύ άλλων την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Τo πρώτο μάθημα στο ΑΠΘ έγινε στις 12 Μαρτίου, μετά τα ντροπιαστικά γεγονότα με τη βίαιη εκκένωση της πρυτανείας του Ιδρύματος από φοιτητές και φοιτήτριες, λίγο πριν λήξη η κατάληψη που πέτυχε το στόχος της, καθώς αποφασίστηκαν νέα μέσα δράσης.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα επιρρίπτει βαριές ευθύνες στις πρυτανικές αρχές για την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. και αρνείται την παρουσία της αστυνομίας μέσα στο ΑΠΘ και σε κάθε ΑΕΙ.