ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Συλλήψεις για την τραγωδία στην Ερέτρια με τους 3 νεκρούς από ηλεκτροπληξία


Τραγικό δυστύχημα στην Ερέτρια στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους που δέχτηκαν 20.000 βολτ και έχασαν τη ζωή τους ακαριαία κατά τη διάρκεια εργασιών σε κολόνα της ΔΕΗ στην περιοχή Γυμνό.. του δήμου Ερέτριας στην Εύβοια την Πέμπτη. Άλλος ένας τεχνικός τραυματίστηκε σοβαρά από την ηλεκτροπληξία. Συνελήφθησαν ο εργοδηγός, ο υπεύθυνος μηχανικός και η επιβλέπουσα του έργου.
Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης που βρισκόταν πάνω σε γερανό, σε ύψος 20 μέτρων, πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος, πατέρας τριών παιδιών.
Ο 32χρονος τεχνικός που τραυματίστηκε σοβαρά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
To εργατικό δυστύχημα συνέβη την ώρα που δύο εναερίτες βρίσκονταν επάνω στον στύλο και ακουμπούσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια. Ταυτόχρονα, γερανός με δύο χειριστές, άγνωστο ακόμη πώς, ακούμπησε το ίδιο καλώδιο. Η υψηλή ηλεκτρική τάση διαπέρασε τα σώματα και των τεσσάρων, με αποτέλεσμα οι τρεις να χάσουν τη ζωή τους ακαριαία.
Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τις σπαρακτικές φωνές των συναδέλφων των τριών θυμάτων και πετάχτηκαν από τα σπίτια τους. Οι εικόνες που αντίκρισαν μπροστά τους ήταν πολύ σκληρές. Ένας άνθρωπος νεκρός επάνω στην κολόνα της ΔΕΗ και τρεις άνθρωποι στο οδόστρωμα, οι δύο νεκροί και ο ένας σοβαρά τραυματισμένος.
Ο άτυχος εναερίτης απομακρύνθηκε από την κολόνα της ΔΕΗ με ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το τραγικό συμβάν αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος καθώς δεν είχε κοπεί η ηλεκτρική τάση παρά το γεγονός ότι τα έργα ήταν σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι τρεις συλληφθέντες, στελέχη της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση σωματικών βλαβών.
Η έρευνα επικεντρώνεται στο λόγο που δεν είχε γίνει διακοπή ρεύματος σε όλο το δίκτυο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχαν ηλεκτροφόρα καλώδια κατά τη διάρκεια των εργασιών και στο ποιος φέρει την ευθύνη.
Έρευνα για το τραγικό συμβάν διενεργεί και επιτροπή του ΔΕΔΔΗΕ.
Η εργολήπτρια εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποί της έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Εξέφρασε τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία.
Για στυγνό εργοδοτικό έγκλημα έκανε λόγο το ΚΚΕ.
ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Άννα Βλαχοπαναγιώτη / ertnews