ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Γιατί έκλεισε το altsantiri;


«Δεν φοβάμαι να χάσω» έχει δηλώσει πολλές φορές σε συνεντεύξεις του ο Λάκης Λαζόπουλος υπογραμμίζοντας πως ήταν ενσυνείδητη επιλογή του να μπει στον «πόλεμο» της δημοσιότητας, της.. έκθεσης και της καυστικής σάτιρας που συχνά ενοχλεί. Κι αν για μια πολύ μεγάλη περίοδο της ζωής και της καριέρας του η γλυκιά γεύση της νίκης επικρατούσε, την τελευταία πενταετία κλήθηκε να βιώσει και να αντιμετωπίσει μια σειρά από προσωπικές και επαγγελματικές «ήττες» οι οποίες μάλιστα συνέπεσαν χρονικά δοκιμάζοντας μοιραία τις αντοχές του.
Η χθεσινή, επίσημη ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας του altsantiri.gr, μετά από έξι χρόνια διαρκούς λειτουργίας, σηματοδοτεί το τέλος ενός εγχειρήματος που έφερε την υπογραφή του. Το γεγονός μάλιστα ότι είχε επιλέξει να «βαφτίσει» το σάιτ με το όνομα της μακροβιότερης και πιο επιτυχημένης τηλεοπτικής σατιρικής εκπομπής του αναδείκνυε την συσχέτιση των δύο αυτών διαφορετικών μεν κομματιών τα οποία ωστόσο συνδέονταν από την επιθυμία του να επικοινωνεί τις απόψεις του και να παρουσιάζει τα γεγονότα της καθημερινότητας μέσα από την οπτική που ο ίδιος θεωρεί ως ορθή.
Προφανώς το ζοφερό οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας και έχει πλήξει βαθύτατα τον τελευταία χρόνο και την Ελλάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να οδηγηθεί στο κλείσιμο η συγκεκριμένη ενημερωτική ιστοσελίδα. Οι αποχωρήσεις συνεργατών, που είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό αλλά και η πολύ μικρή πλέον ομάδα που κρατούσε ζωντανό το altsantiri.gr ήταν γεγονότα που πρόδιδαν τα πυκνά σύννεφα που σκίαζαν πλέον τη λειτουργία του. Ίσως πάλι και η αποχώρησή του τον τομέα της ενημέρωσης να «φωτογραφίζει» την επιθυμία του να απεμπλακεί οριστικά από έναν χώρο ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ το φυσικό του περιβάλλον και έρχεται συχνά – πυκνά κόντρα με την καλλιτεχνική του ιδιότητα.
- από το protothema.gr