ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Oι 400 του Μαρινάκη

Πήρε την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας το One channel

Το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται, πλέον, ένα μόνο βήμα (από πλευράς νόμου) πριν εκπέμψει και στην Digea.
Στα χέρια της «Άλτερ Έγκο Α.Ε.» βρίσκεται κι επισήμως η (πολυπόθητη) 6η άδεια εθνικής εμβέλειας. Η εταιρεία που λειτουργεί το One κατέβαλλε εμπρόθεσμα (στις 23/09) το ποσό..
των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για την πρώτη δόση της άδειας, και σήμερα με την σειρά του το ΕΣΡ ανακήρυξε το κανάλι αδειούχο για «επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική ευρυεκπομπή ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου». Ταυτόχρονα, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε και τις τεχνικές παραμέτρους του One, προκειμένου να εκπέμψει στην Digea σε τυπική και υψηλή ευκρίνεια.
Επομένως, το One είναι και με τη βούλα ο έκτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός που θα εκπέμπει νόμιμα πανελλαδικά, μαζί με τον ΑΝΤ1, τον Alpha, το Open, τον ΣΚΑΪ και το Star.
Η άδεια θα είναι σε ισχύ από την δημοσίευση της απόφασης του ΕΣΡ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και για 10 χρόνια. Εντός 6 μηνών, βάσει του νόμου, θα πρέπει να βρει τα κατάλληλα μηχανήματα και κτηριακές εγκαταστάσεις για να βγει στον αέρα, κάτι που το One έχει ήδη πραγματοποιήσει, και να υποβάλλει στο ΕΣΡ λίστα με το προσωπικό που απασχολεί, το οποίο θα πρέπει να ξεπερνά σε αριθμό τα 400 άτομα.
- από το e-tetradio