ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Ραδιοφωνική βαβέλ...

Μια ξεχωριστή εκπομπή, μια πραγματική ραδιοφωνική «Βαβέλ» θα φιλοξενήσει στις συχνότητές της η Φωνή της Ελλάδας την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, στις 15:00.
Πρόκειται για το ελληνικό μέρος της ειδικής ραδιοφωνικής εκπομπής που διοργανώθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2019 με πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, υπό τον.. συντονισμό της δημοσιογράφου του γαλλικού δορυφορικού καναλιού TV5 Monde Αλεξίας Κεφαλά.
Από το booth που στήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, δεκάδες πολίτες συμμετείχαν αυθόρμητα σε ένα πολύωρο, ζωντανό ραδιοφωνικό πρόγραμμα με συνεντεύξεις δρόμου, αναγνώσεις σε διάφορες γλώσσες, συζητήσεις με συγγραφείς και ειδικούς στο θέμα, κουίζ κ.ά., με στόχο την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας και της αλληλεπίδρασης των γλωσσικών κωδίκων.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα – μέλη της EUNIC Αθήνας, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Σύλλογο των Αποφοίτων Διδασκαλίας Γλωσσών στην Ευρώπη. Απώτερος στόχος της δράσης είναι η δημιουργία αποτελεσματικών συνεργασιών και δικτύων επικοινωνίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες οργανισμούς, η βελτίωση και προώθηση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας και κατανόησης ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες και η ενίσχυση του διεθνούς διαλόγου και συνεργασίας εντός και εκτός του πλαισίου της Ευρώπης. Εισαγωγή: Παναγιώτης Τσολιάς – Αλεξία Κεφαλά.