ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Στον Μαρινάκη η Forthnet με 41 εκατ. ευρώ...

...και «κούρεμα» 80% των δανείων από τις συστημικές τράπεζες

Ομόφωνα οι συστημικές τράπεζες αποφάσισαν τη μεταβίβαση της υπερχρεωμένης Forthnet στον Όμιλο Μαρινάκη αντί του ποσού των 41 εκατομμυρίων ευρώ, καταβλητέων τοις μετρητοίς, υπό την αίρεση της έγκρισης της σχετικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Aυτό αναφέρει ο δημοσιογράφος..
Στάθης Σχοινάς σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ στο documentonews επισημαίνοντας πως «το κούρεμα που αποδέχονται οι τράπεζες ουσιαστικά υπερβαίνει το 80% και παραδίδουν την εταιρία στο όμιλο Μαρινάκη ελεύθερη τραπεζικών βαρών».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του documentonews:
«Η υπερχρεωμένη εδώ και πολλά χρόνια Forthnet οφείλει στις τράπεζες άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πιστώτριες τράπεζες (ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και κατά 3% η τράπεζα Αττικής) έχουν αποκτήσει τον έλεγχο της Forthnet, στο πλαίσιο της κάλυψης, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, μέρους μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που εξέδωσε η εταιρεία το Φθινόπωρο του 2016.
Μέχρι πρότινος κατείχαν το 32,8% της εταιρείας και με τη μετατροπή του συνόλου των ομολογιών της κοντά στο 70%. Πριν την άσκηση των σχετικών δικαιωμάτων μετατροπής τα ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet ήλεγχαν η μητρική εταιρεία της Wind, Crystal Almond Holdings, (22,17%), το δημόσιο της Τυνησίας (15,19%) και ο Αραβας επιχειρηματίας Abdulaziz Al Ghurair (14,42%) οι οποίοι όμως εγκατέλειψαν την εταιρία και δεν ενδιαφέρθηκαν για την περαιτέρω χρηματοδότησή της και, ως συνέπεια, το ποσοστό τους συρρικνώθηκε σε χαμηλά μειοψηφικά επίπεδα.
Η Forthnet έχει υποχρεώσεις ρυθμισμένες προς το Δημόσιο και τα Ταμεία ενώ δεν οφείλει χρήματα στους εργαζόμενους που πληρώνονται κανονικά».