ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ: Με εντολή Ζούλα φιμώνεται η ενημέρωση των εργαζομένων στην ΕΡΤ

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας έβγαλε αργά το βράδυ της Τετάρτης η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλοντας τη διοίκηση Ζούλα στην ΕΡΤ, γιατί  με εντολή του νέου προέδρου «έπεσε μαύρο» στο εταιρικό email της ομοσπονδίας».
«Φιμώνεται η ενημέρωση των εργαζομένων καθώς μπλοκαρίστηκε το εταιρικό email της ομοσπονδίας και η δυνατότητα της μαζικής αποστολής ενημερωτικών επιστολών προς τα μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ» αναφέρεται..
χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Αναλυτικά :
Αγ. Παρασκευή 9/10/2019
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ. ΖΟΥΛΑ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι στην τελευταία μας ανακοίνωση, που περιγράφαμε τα «πεπραγμένα» από την συνάντηση του Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ με τα δύο νέα μέλη της διοίκησης, με εντολή του κ. Ζούλα «έπεσε μαύρο» στο εταιρικό email της ομοσπονδίας.
Χωρίς να έχουμε κάποια ειδοποίηση και χωρίς καν ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ να μας ενημερώσει στη χθεσινή μας συνάντηση για αυτήν του την πρόθεση, διαπιστώσαμε σήμερα το μεσημέρι ότι είχε μπλοκαριστεί στο εταιρικό email της ομοσπονδίας, η δυνατότητα της μαζικής αποστολής ενημερωτικών επιστολών προς τα μέλη μας.
Αμέσως επικοινωνήσαμε με την αρμόδια διεύθυνση νομίζοντας ότι πρόκειται για βλάβη και με έκπληξη μάθαμε ότι απλώς εκτέλεσαν την εντολή που τους είχε δώσει ρητά ο κ. Ζούλας να αποσυρθούν τέτοιου είδους «παροχές» προς την ΠΟΣΠΕΡΤ.
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή στην ιστορία της ΕΡΤ, αυταρχική και φασίζουσα συμπεριφορά της διοίκησης, η οποία παραβαίνοντας ακόμα και τον θεμελιώδη περί συνδικαλισμού νόμο (1264/1982), παρεμποδίζει το συνδικαλιστικό έργο της ΠΟΣΠΕΡΤ θέτοντας προσκόμματα στην επικοινωνία της με τους εργαζόμενους, κόντρα ακόμα και στις θεμελιώδεις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την οποία συχνά ο κ. Ζούλας επικαλείται.
Όπως φαίνεται η επίθεση της διοίκησης εναντίον του συναδέλφου δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη, ήταν απλά το «προοίμιο» των προθέσεών της, να επιβάλλει τη «σιωπή των αμνών» σε όλους όσους δεν απεμπολούν το δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και της νόμιμης- θεσμικά οργανωμένης αντίδρασης σε κάθε αντιδημοκρατική, αντεργατική ενέργεια και δράση.
Πολλοί προσπάθησαν κατά καιρούς να φιμώσουν τη φωνή της ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά δεν τα κατάφεραν, όπως κανείς δικτάτορας δεν κατάφερε ποτέ να αποκόψει την αλήθεια από τους πολλούς, κατασκευάζοντας με λίγους για λίγο μια πλαστή πραγματικότητα στηριγμένη στο ψέμα, την παραπλάνηση και τη λάσπη.
Δεν θα καρποφορήσουν τα άνομα σχέδιά τους να διασπαστεί το συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο υπηρετεί με προσήλωση η ΠΟΣΠΕΡΤ, που ήταν είναι και θα είναι ο πυλώνας της οργανωμένης αντίστασης των εργαζομένων εναντίον όλων όσων επιβουλεύονται το παρόν και το μέλλον τους.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ευτυχώς και άλλους τρόπους να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τα μέλη της. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι η καταγραφή της μικροψυχίας και της δυσανεξίας τους στην ελευθερία και ο φόβος τους να ακουστεί η αληθινή φωνή των εργαζομένων.
Η ποταπή επιθυμία τους να δούν να υποκύπτουν όσοι τολμούν να αντιστέκονται σ’ αυτά που συνθλίβουν την αξιοπρέπεια, την δημοκρατική τους συνείδηση και τα εργατικά τους δικαιώματα, θα γίνει όπως και τον Ιούνιο του 2013 μια θλιβερή για εκείνους διαπίστωση, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε πρόβατα για κούρεμα ή σφαγή, ούτε αμνήμονες λωτοφάγοι και χειραγωγήσιμα «τεμάχια», αλλά ελεύθεροι πολίτες που αγαπούν την ΕΡΤ και νοιάζονται για το μέλλον της, για το μέλλον τους, για το μέλλον της οικογένειάς τους και το μέλλον της κοινωνίας.
Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα δυνατότερος
Π. Καλφαγιάννης - Δ. Κούνης