ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Δεκατέσσερις χιλιάδες απολύσεις ετοιμάζει η HSBC

Συρρικνώνει κι άλλο τα λειτουργικά της κόστη στην Ευρώπη η HSBC. Η βρετανική τράπεζα ετοιμάζεται να καταργήσει άλλες 10.000 θέσεις εργασίας, δύο μήνες μετά την απρόσμενη αποχώρηση του επικεφαλής της και την πρώτη ανακοίνωση περί κατάργησης 4.000 θέσεων, μπροστά στις πολλές προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη, από τον εμπορικό πόλεμο ως το Brexit και τα..
χαμηλά επιτόκια, μεταδίδουν σήμερα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Οι νέες απολύσεις αφορούν κυρίως καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και εγγράφονται στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας μείωσης του κόστους, την οποία εξήγγειλε ο νέος επικεφαλής της Νοέλ Κουίν, ο οποίος διαδέχθηκε τον Τζον Φλιντ, που αποχώρησε στις αρχές του Αυγούστου.
Παρά τις κινδυνολογικές ανακοινώσεις πάντως, το καθαρό κέρδος χρήσης της τράπεζας αυξήθηκε κατά 18,6% το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σύγκριση με πέρυσι για να φθάσει στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η HSBC αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα χρήσης της το τρίτο τρίμηνο, στα τέλη του μήνα.

Κι άλλες τράπεζες στο δρόμο της HSBC

Οι αμερικανικές JPMorgan Chase και Wells Fargo ιδίως αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για την κερδοφορία τους το 2019, που συνδέονται με τα επιτόκια, καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο προχωρούν σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής τους, αντιδρώντας στις προοπτικές εξασθένισης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
Τον περασμένο μήνα, η Commerzbank, η δεύτερη σε μέγεθος γερμανική τράπεζα, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να καταργήσει 4.300 θέσεις εργασίας — περίπου το ένα δέκατο του εργατικού δυναμικού της — και ότι θα κλείσει περίπου 200 υποκαταστήματά της, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής της.
Η Deutsche Bank καταργεί 18.000 θέσεις εργασίας και η Société Générale 1.600.
- πηγή: efsyn