ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Επιλεκτική και υποκριτική η ευαισθησία των διοικούντων την ΕΡΤ

Για επιλεκτική και υποκριτική ευαισθησία του ΔΣ της ΕΡΤ κάνει λόγο η παράταξη της ΕΣΗΕΑ «Συσπείρωση - Δούρειος Τύπος» αναφερομενη στην ανακοίνωση που έβγαλαν οι διοικούντες την δημόσια τηλεόραση (δείτε ΕΔΩ) με αφορμή σχόλια του δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη στην προσωπική του σελίδα του στο fb,..
από την πορεία του ΠΑΜΕ το Σάββατο. Αναλυτικά η τοποθέτηση της «Συσπείρωσης»:
ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
Το είδαμε και αυτό. Από τις πρώτες πράξεις της νέας Διοίκησης της ΕΡΤ υπήρξε η πρωτοφανής και απαράδεκτη επίθεση, με ανακοίνωση, μάλιστα, του Γραφείου Τύπου, εναντίον δημοσιογράφου της, ο οποίος...τόλμησε να αναρτήσει στον προσωπικό λογαριασμό του στο FB την άποψή του. Επιλεκτικά ευαίσθητη, κλείνοντας τα μάτια στον ορυμαγδό χυδαιότητας και ανοησίας που καθημερινά κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα, ενίοτε και τις συχνότητες της ΕΡΤ, η Διοίκησή της ανακάλυψε αίφνης "ακραίες εκφράσεις" και αποφάσισε να τις στηλιτεύσει με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο. Τα δημόσια πρόσωπα κρίνονται καθημερινά από τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται στη δημόσια σφαίρα. Και δεν μπορεί η Διοίκηση ενός οργανισμού να αποφασίζει μονομερώς και κατά το δοκούν πότε, πώς και από ποιους παραβιάζονται τα όρια ανάμεσα στην ιδιωτική και στην επαγγελματική έκφραση.
"Η ουδετερότητα, η αμεροληψία και το κύρος" του Δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, στο όνομα των οποίων υποτίθεται ότι εκδόθηκε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΕΡΤ, βρισκόταν, βρίσκονται και θα βρίσκονται καθημερινά υπό την κρίση των πολιτών. Πρωτοβουλίες, όπως η συγκεκριμένη της Διοίκησης της ΕΡΤ, δεν είναι ούτε ουδέτερη, ούτε αμερόληπτη και υποσκάπτει εμφανώς το κύρος της.
Αν ανησυχεί η νέα διοίκηση της ΕΡΤ για «την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» δεν έχει παρά να καταρτίσει, μέσα από διάλογο με τους εργαζόμενους, κώδικα δεοντολογίας για την παρουσία των εργαζομένων της στα κοινωνικά δίκτυα όπως έχουν κάνει σχεδόν όλοι οι δημόσιοι ενημερωτικοί οργανισμοί της Ευρώπης. Προς το παρόν, η ευαισθησία της μάλλον προκαλεί γιατί είναι επιλεκτική και άρα υποκριτική.