ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Και οι τρεις είναι... υπέροχοι!

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Στις 2-9-2019 από τούτες εδώ τις στήλες με αφορμή διάφορα περιστατικά με πρωταγωνιστές κυβερνητικούς παράγοντες αναρωτιόμουν αν έχουμε να κάνουμε με ερασιτέχνες ή με κυνικούς. Δεν απέκλεια την περίπτωση να πρόκειται για μια..
κυβέρνηση και ένα κόμμα που έχουν στις τάξεις τους και ερασιτέχνες και κυνικούς.
Ομολογώ πως δυσκολεύομαι να εντάξω σε μία από τις δύο κατηγορίες ή και στις δύο ταυτοχρόνως ορισμένα στελέχη της νέας (αλλά τόσο παλιάς) Δεξιάς, τα οποία με τη δημόσια συμπεριφορά τους εκθέτουν την παράταξη (στο βιογραφικό της έχει και αξιομνημόνευτες σελίδες) και προσβάλλουν τους σοβαρούς που υπάρχουν και στην κυβέρνηση και στο κόμμα.
Eνας βουλευτής έχει βαλθεί να βιάσει την πρόσφατη ιστορία του τόπου και προσπαθεί να μας πείσει ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η αιτία για την τραγωδία της Κύπρου. Εύχεται εισβολή τανκς στην ΕΡΤ για να επιστρέψει η δημόσια τηλεόραση στην κανονικότητα του μαύρου. Καρφώνει διαδηλωτή του ΠΑΜΕ και όταν το ΚΚΕ τον καταγγέλλει για χαφιεδισμό, απορεί και ενοχλημένος αντιγυρίζει: «Kαι τον Πλουμπίδη χαφιέ τον αποκαλούσατε»!
Πηγαίνει στην Κύπρο, προσκεκλημένος του κόμματος που κυβερνά, και επιτίθεται στον δεύτερο σχηματισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας με φρασεολογία που θα ζήλευαν οι οπαδοί της χούντας: «Η Ιστορία του ΑΚΕΛ είναι διάσπαρτη από στιγμές ντροπής... Το ΑΚΕΛ δεν θα έπρεπε να μιλά για ελληνικό πατριωτισμό». Η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Ο ρατσισμός, η ομοφοβία, οι προσβολές στα Ατομα με Αναπηρία, ο χαφιεδισμός, ο αντικομμουνισμός της εποχής των σπηλαίων και άλλα παρόμοια είναι όσα συμπληρώνουν το προφίλ του υψηλού προσκεκλημένου του ΔΗΣΥ». Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας σφυρίζει αδιάφορα. Το μέτωπο Δεξιάς-Ακρας Δεξιάς δεν πρέπει να διαρραγεί, γιατί αν συμβεί αυτό θα απειληθεί η συνοχή της... λαοπρόβλητης και... προοδευτικής κυβέρνησης.
Αλλος βουλευτής, ο οποίος στο παρελθόν καλούσε το ΔΝΤ να κρατήσει γερά και για το καλό όλων μας να μην υποχωρήσει στις απαράδεκτες, κατά την κρίση του, λογικές της κυβέρνησης των άπλυτων αριστεριστών για τα εργασιακά, «εντόπισε» ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης που έγλειφαν τους Συριζαίους, κάπνιζαν μαζί τους μπάφους στο μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια μαστουρωμένοι έγραφαν ό,τι κατέβαζε η θολωμένη κούτρα τους. Δικαστίνα παίρνει πολύ σοβαρά την καταγγελία και διατάζει έρευνα. Στην περίπτωση αυτή δεν ξέρεις τι να κάνεις. Να διασκεδάσεις με τις ανοησίες του βουλευτή ή να προβληματιστείς για το επίπεδο ορισμένων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι σπεύδουν να δώσουν διαπιστευτήρια υποταγής στους φυσικούς ιδιοκτήτες της χώρας, πιστεύοντας ότι αν γίνουν βασιλικότεροι του βασιλέως κάποια στιγμή θα αποζημιωθούν;
Ενας άλλος, όχι βουλευτής αυτός αλλά σύμβουλος του πρωθυπουργού, έχει κάνει καριέρα διαδίδοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε χρήματα από τον Τσάβες και τον Μαδούρο, ότι είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για τη μεταφορά του χρυσού της χώρας και πιθανότατα έπαιξε ρόλο στην αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση του Γουαϊδό ως νόμιμου προέδρου της Βενεζουέλας. Αυτή ήταν η πρώτη πράξη της ελληνικής κυβέρνησης στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.
Ομως ο Γουαϊδό δεν τραβάει, ο Τραμπ μάλλον έχει απογοητευτεί από το πουλέν του, η Γερμανία στέλνει ξανά τον πρεσβευτή της στο Καράκας, οι Βρυξέλλες δεν ασχολούνται με το θέμα, η Ελλάδα δεν έχει ακόμα τοποθετήσει πρεσβευτή και ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη για θέματα της Λατινικής Αμερικής επισκέπτεται επισήμως την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα και ποζάρει δίπλα στον πρεσβευτή, κάτω από τα πορτρέτα του Τσάβες (κάποτε τον θαύμαζε ο σύμβουλος) και του δικτάτορα (έτσι τον αποκαλούσε) Μαδούρο. Ο πρεσβευτής ήταν ευγενικός και τα πορτρέτα των... τυράννων έμειναν στη θέση τους.

- το κείμενο του Τάσου Παππά είναι από την Εφημερίδα των Συντακτών