ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Ερώτηση στη Βουλή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για την εξέλιξη των δικαστικών ερευνών που αφορούν τη δανειοδότηση πολιτικών κομμάτων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τραπεζικά ιδρύματα, κατέθεσαν 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (με πρωτοβουλία του Σ. Φάμελλου), ζητώντας ταυτόχρονα να κατατεθούν στη Βουλή και..
τα σχετικά έγγραφα. Ειδικότερα ρωτούν:
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι υποθέσεις για την δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ;
2. Έχει ολοκληρωθεί η προκαταρτική εξέταση τους και έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις;
3. Σε ποιες πρωτοβουλίες θα προβεί ώστε να υπάρξει ταχεία απονομή δικαιοσύνης και σε αυτές τις υποθέσεις συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ικανοποίηση του αισθήματος δικαίου που αποτελεί θεμελιώδες αίτημα της κοινωνίας;
Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΖΑ, από τις 23/1/2017 η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση και είχε διαπιστώσει παραβατικές συμπεριφορές για στελέχη κομμάτων, ΜΜΕ και τραπεζών, είχε παραδώσει το πόρισμά της στον τότε πρόεδρο της Βουλής, ενώ αντίγραφό του στάλθηκε και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σημειώνουν ακόμα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης με έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση 14 βουλευτών ανέφερε ότι είχε σχηματιστεί δικογραφία και διενεργούνταν προκαταρκτικές εξετάσεις.
- πηγή: efsyn.gr