ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Απολύσεις στο Documento

Αναστάτωση επικρατεί στην εφημερίδα  Documento μετά τις τελευταίες απολύσεις (τουλάχιστον τρεις) λόγω οικονομικής στενότητας και γενικών περικοπών. Μια από τις απολύσεις αφορά δημοσιογράφο που δούλευε τρία χρόνια στο Documento.
Θυμίζουμε ότι η εφημεριδα διαμαρτύρεται για κόψιμο της διαφήμισης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη γεγονός που, όπως λέει, αντανακλά στα έσοδα και..
την ομαλή και απρόσκοπτη εκδοτική πορεία του φύλλου. Mάλιστα το Documento έκανε λόγο για «κινήσεις που γίνονται παρασκηνιακά από το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να συνθλιβεί οικονομικά η εφημερίδα» (δείτε ΕΔΩ).
Σχετική ανακοινωση είχε βγάλει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανεφερε:
«Οι καταγγελίες της εφημερίδας Documento" σχετικά με κυβερνητικές παρεμβάσεις προς επιχειρήσεις για διακοπή των διαφημιστικών τους καταχωρίσεων στην εφημερίδα είναι εξαιρετικά σοβαρές.
Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα. Η ελευθερία του Τύπου, η αντίστασή του σε καθεστωτικές συμπεριφορές και απόπειρες φίμωσης, η προσπάθεια εφημερίδων να επιβιώσουν οικονομικά, δεν είναι ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας.»

ΥΓ Ολα τα παραπάνω δεν αποτελούν, βέβαια, δικαιολογία για καμμία απόλυση...