ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Οι λεβέντες του… αβοκάντο

Πρωτοφανείς καταστάσεις και απειλές ακόμα και για τη ζωή τους βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι ερευνητές στο παράρτημα του Ινστιτούτου Υποτροπικών Φυτών, Ελιάς και Αμπέλου στα Χανιά. Συστηματικοί καταπατητές λυμαίνονται επί χρόνια τις γεωργικές εκτάσεις ενός δημόσιου φορέα που ασχολείται με την αγροτική έρευνα, φτάνοντας μέχρι..
και σε βιαιοπραγίες εις βάρος εργαζομένων αλλά και δημοσιογράφων.
Το τελευταίο περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη 1 Οκτωβρίου κατά την ξενάγηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα», Γιώργου Κώνστα, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου από την ερευνήτρια Τερέζα Τζατζάνη.
Οπως καταγγέλλουν και οι δύο, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από κάτοικο της περιοχής, που αρχικά προσπαθούσε να διαρρήξει την είσοδο της περίφραξης και στη συνέχεια επιτέθηκε με ένα σπασμένο ποτήρι στον δημοσιογράφο αλλά και στην ερευνήτρια, σπάζοντας τελικά το τζάμι του αυτοκινήτου της.
Αιτία ήταν οι παρατηρήσεις που δέχτηκε για τις συνεχείς παραβιάσεις του λουκέτου και για τις κλοπές που σημειώνονται τόσο στα λάστιχα ποτίσματος όσο και στους καρπούς των δέντρων που καλλιεργεί το Ινστιτούτο. Μέχρι στιγμής ο δράστης, αν και έχει ταυτοποιηθεί, παραμένει ασύλληπτος.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε απειλές, αλλά αυτή τη φορά το πράγμα ξέφυγε» λέει στην «Εφ.Συν.» η κ. Τζατζάνη.

- διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ του Μάριου Διονέλη στην ΕφΣυν ΕΔΩ