ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Προσφέρουν πρόθυμα υπηρεσίες που δεν φαίνονται στο Πόθεν Έσχες

Aνακοίνωση της «Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων»:
"Δεν έχουν το Θεό τους οι 6 πρόθυμοι στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ. Αμέσως μόλις διέρρευσε η κυβερνητική υπόκλιση στη διαπλοκή με την οριστική κατάργηση του « Πόθεν Έσχες» για τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες στους ιδιοκτήτες..

Τη στιγμή που στα περισσότερα ΜΜΕ ο κόσμος εργάζεται δίχως να πληρώνεται, η ΕΣΗΕΑ με την ανακοίνωση της, θεωρεί ότι οι δημοσιογράφοι ακόμη και αν είναι «άνεργοι, εν επισχέσει ή απλήρωτοι» θα πρέπει να κάνουν δήλωση αλλά για την εξαίρεση των εργοδοτών τα μασάει.
Η αλήθεια είναι είναι ότι με την τροπολογία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο συμπληρώνεται η πρώτη δόση της εξαίρεσης που ίσχυε για τις εταιρίες ΜΜΕ που είναι εισηγμένες στα Χρηματιστήρια με το νόμο Παππά (ν 4339/2015).
Η πρόβλεψη ΟΜΩΣ του "αναπτυξιακού νομοσχεδίου" του Γεωργιάδη, να μην υποβάλλουν δήλωση "Πόθεν Έσχες" τα αφεντικά των ΜΜΕ, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία...
Η ΕΙΤΗΣΕΕ (η ένωση τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας) σε ανύποπτο χρόνο, είχε ζητήσει με προσφυγή της στο ΣτΕ, η οποία ωστόσο, απορρίφθηκε ως αβάσιμη από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου (165/2017), να μην καταθέτουν «πόθεν έσχες» τα μέλη της.
Συγκεκριμένα, ισχυριζόταν οτι η υποχρέωση αυτή πλήττει υπέρμετρα την ελευθερία της τηλεόρασης, την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και την ενημέρωση!
Επίσης, ισχυριζόταν ότι παραβιάζει το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, του ιδιωτικού βίου και της ασφάλειας των υπόχρεων και των οικογενειών τους! Ακόμα, υποστήριζε πως δήθεν υπήρχε εξ αυτού κίνδυνος για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων ΜΜΕ!..
Και τώρα ήρθε η… ανάπτυξη τύπου Άδωνι με τον «αριστερό» Καπάκο της παράδοσης του ΕΔΟΕΑΠ στους εργοδότες την Μαρία της… καταλλαγής και τα άλλα στο ίδιο νομοσχέδιο.
Άλλωστε αυτοί μόνο βρήκαν θετικά στοιχεία στο δόγμα Βρούτση και δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για απεργία…
12/10/2019
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
"