ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Επιστολή της ΕΣΗΕΑ στον Ζούλα...

...για την στοχοποίηση του Ν. Αγγελίδη

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤΚ. Ζούλα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γ. Γαμπρίτσο απέστειλε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σχετικά με την στοχοποίηση του δημοσιογράφου Νίκο Αγγελίδη και την ανακοίνωση των διοικούντων (δείτε ΕΔΩ) με αφορμή σχόλια στην προσωπική..
του σελίδα του στο fb.Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως διαμαρτύρεται, γιατί το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ με ανακοίνωσή του στοχοποίησε δημοσιογράφο της εταιρείας, σχολιάζοντας ανάρτησή του σε προσωπικό λογαριασμό κοινωνικού δικτύου.
Η εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων έχει διευρύνει δραστικά αυτό που αποκαλούμε δημόσια σφαίρα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση διεθνώς για τα όρια ανάμεσα στην ιδιωτική και την επαγγελματική έκφραση. Το θέμα ωστόσο είναι πολύ σοβαρό για τη δημοκρατία και την κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, για να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και κάτω από την πίεση δημοσιευμάτων.
Πιστεύουμε ότι τα πειθαρχικά όργανα της Ένωσής μας είναι τα μόνα αρμόδια όργανα για να κρίνουν, αν παραβιάζεται ο κώδικας δεοντολογίας. Η παρέμβαση των εργοδοτών σε θέματα που άπτονται της ελευθερίας της έκφρασης των δημοσιογράφων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς ενέχει κινδύνους επιλεκτικής και καταχρηστικής αντιμετώπισης των μελών μας»