ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Οι τελευταίες Κατοχικές εφημερίδες

Η απελευθέρωση της Αθήνας αποτελεί γιορτή στη… σκιά της Ιστορίας. Ενώ σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η απελευθέρωσή από τους Ναζί και η λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου γιορτάζονται με μεγαλοπρέπεια στην Ελλάδα περνούν στο… ντούκου.
Υπάρχει εξήγηση. Το 1944 όταν έφυγαν οι Γερμανοί η Αθήνα δεν ελευθερώθηκε. Απλά βρήκαν, αριστεροί και δεξιοί,..ελεύθερο χώρο να λύσουν τις διαφορές τους. Ο εμφύλιος είχε αρχίσει τον καιρό της Κατοχής και κορυφώθηκε με την αποχώρηση των στρατευμάτων του Γ’ Ράιχ.
Οι εφημερίδες στη διάρκεια της Κατοχής, όσες έμειναν ανοιχτές, φρόντισαν να έχουν διαύλους επικοινωνίας και με την… άλλη πλευρά. Ο Λαμπράκης πούλησε τον τότε ΔΟΛ σε Γερμανική εταιρεία και όταν είδε που θα κάτσει η μπίλια τόσκασε στην Αίγυπτο, η Βραδυνή παράλληλα με την έκδοσή της που εγκωμίαζε, υποχρεωτικά, τους κατακτητές, έβγαζε και την παράνομη Ανεξαρτησία και πάει λέγοντας. Από κοντά και οι δημοσιογράφοι που εργάζονταν και στις δύο πλευρές του λόφου.
- διαβάστε τη συνέχεια στο pasatempo.wordpress