ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Tίνος είναι ο σκύλος που ακούμπησε τον Παντελή Καψή;

Αυτοί είναι οι 22 πρώτοι υποψήφιοι Βαρουφάκη για την Ευρωβουλή

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 παρουσίασε ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης στον πολυχώρο “Αννα – Μαρία Καλουτά” στο Νέο Κόσμο. Πρόκειται για τα 22 πρώτα ονόματα ενώ στην εκδήλωση που παρακολούθησαν αρκετοί πολίτες..
δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις από προσωπικότητες που στηρίζουν την προσπάθεια του Γιάνη Βαρουφάκη.
«Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Δημήτρη και την Μαρία να αλληλεπιδρούν με το πολυπληθές κοινό το οποίο συμμετείχε ενεργά σε ερωτήσεις όπως “ποιος είναι αυτός που ο σκύλος του ακούμπησε το δημοσιογράφο Παντελή Καψή και εκείνος έπεσε σαν να ζητούσε πέναλτι;” ή “ποιος είναι αυτός που το όχι του δημοψηφίσματος δεν το μετέτρεψε σε ναι;“», αναφέρει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.
Στη συνέχεια ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τους «ξεχωριστούς καλεσμένους» του DiEM25 (δείτε ΕΔΩ) που στηρίζουν την εκλογική δυναμική του ΜέΡΑ25 στην Ελλάδα.
Έτσι η πρωθυπουργός της Ισλανδίας και μέλος του Progressive International Katrín Jakobsdóttir, ο Alfonso Cuarón, σκηνοθέτης και μέλος του DiEM25, ο Brian Eno, μουσικός, εικαστικός καλλιτέχνης και πολιτικός ακτιβιστής μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του DiEM25 και ο αμερικανός οικονομολόγος και συγγραφέας, μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας του DiEM25 James K. Galbraith έδωσαν την πλήρη και αμέριστη στήριξη τους στο ΜέΡΑ25.
Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι οι υποψήφιοι του κόμματος αντιλαμβάνονται τις υποψηφιότητες τους κάτι σαν «μια βρωμοδουλειά» η οποία πρέπει να γίνει για λογαριασμό των πολιτών και της Δημοκρατίας και όχι ως μια «ευκαιρία» για δική τους ανέλιξη ή ωφελήματα.
«Το ΜέΡΑ25 θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών και στις Ευρωεκλογές και στις Εθνικές εκλογές και οι πολίτες θα το εμπιστευτούν για να σταματήσει πραγματικά το καθεστώς της «χρεοδουλοπαροικίας» ένας όρκος τιμής για τα παιδιά μας που φεύγουν αλλά και για τους γονείς που μένουν γιατί βέβαια «ουδέποτε αφήσαμε πίσω μας το μνημόνιο», σημείωσε ο Βαρουφάκης.

Τα ονόματα των πρώτων υποψήφιων ευρωβουλευτών που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:
Γυναίκες:
1. Αναγνωστοπούλου Δήμητρα
2. Αποστολοπούλου Ευαγγελία
3. Κακούρη Αγνή
4. Καρακίτσου Μαρία
5. Κατσούλη Ελευθερία
6. Μήτσιου Ειρήνη
7. Μπαϊρακτάρη Ροδάνθη Αριστέα
8. Μπακαδήμα Φωτεινή
9. Παπαντωνίου Δέσποινα
10. Σακοράφα Σοφία
11. Σπετσιώτη Ελένη

Άντρες:
1. Βακολίδης Νίκος
2. Γρηγοριάδης Κλέων
3. Δρόσος Δημήτρης
4. Έντμαν Έρικ
5. Καγκελάρης Παναγιώτης
6. Νάνος Κωνσταντίνος
7. Πανταζής Βασίλης
8. Παπαδέλος Σωτήρης
9. Σαββόπουλος Κωνσταντίνος Οδυσσέας
10. Χαραλαμπάκης Γιάννης
11. Schult Jochen