ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Ο Φώτης Μπόμπολας, τα 50 εκατ. που κέρδισε, τα χρέη και η έπαυλη στο Ψυχικό

(...) Στις αρχές του ’90, ο νεαρός τότε επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας είχε επιδείξει μια ιδιαίτερη και ίσως πρωτοποριακή αντίληψη για τις επιχειρήσεις της διασκέδασης και του θεάματος. Υπήρξε, μεταξύ άλλων, και ιδιοκτήτης του εμβληματικού συναυλιακού κλαμπ «Ρόδον» στην οδό Μάρνη, καθώς και του πολυχώρου «Στοά» στην Πατησίων. Το ότι θα γινόταν πρόεδρος και..
διευθύνων σύμβουλος της Πήγασος Εκδοτικής, κάτοχος των μετοχών της οικογένειας στο κανάλι και πλειοψηφών μέτοχος του MEGA έμοιαζαν τότε αφάνταστα για εκείνον.
Ως επικεφαλής αναγνωρίζει τον τεράστιο δανεισμό των δύο εκδοτικών εταιρειών, που ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ, καθώς και της δυσκολίας σύναψης νέων δανείων έβλεπε τα νούμερα να είναι αμείλικτα.
Πατέρας και γιος λέγεται πως έρχονται σε σύγκρουση. Όσο η Άννα Μπόμπολα, η σύζυγος του Γιώργου και μητέρα του Φώτη, ζούσε, μεσολαβούσε στις συγκρούσεις γιου – πατέρα, με πυροσβεστικές διαθέσεις και πήγαινε με τον σύζυγό της, για κάποιες μέρες, μακριά, στο μεγάλο, αριστοκρατικό διαμέρισμά τους στο Νάιτσμπριτζ, στο Λονδίνο, μέχρι εκείνος να ηρεμήσει.
Λέγεται πως μετά τον θάνατο εκείνης της ωραίας γυναίκας και μάνας, ο Φώτης Μπόμπολας έκοψε κάθε επαφή με τον πατέρα του. Η επιλογή του, άλλωστε, το 2009, να παντρευτεί με το στέλεχος της επιχείρησης Ειρήνη Μανουσάκη, που εργαζόταν στον Πήγασο από φοιτήτρια, είχε οδηγήσει σε αυτονόμηση και ενδυνάμωση του ζευγαριού.
Λέγεται, ακόμη, πως ο πατέρας ούρλιαζε ότι ο γιος "είναι άσχετος" και ο γιος πως πατέρας "είναι γέρος" και δεν καταλαβαίνει ή πως θα του απαγορεύσει την είσοδο στην ίδια την επιχείρηση – δημιούργημά του! Και ήταν πολλά τα δημοσιεύματα για τα παρασκήνια της αντίθεσης Γιώργου και Φώτη Μπόμπολα, που μάλιστα θέλουν τον Δεκέμβριο του 2014, λίγο πριν από τις εκλογές, ο πατέρας να καλεί σύσκεψη επιτελικών στελεχών ζητώντας τους να μεσολαβήσουν στον γιο για να μην υποστηρίξει η εφημερίδα τον ΣΥΡΙΖΑ.

 «Πείτε του ότι κάνει λάθος» έλεγε ο 87χρονος σήμερα Γιώργος Μπόμπολας σε στενούς του συνεργάτες. «Ο γέρος δεν ξέρει τι λέει» απαντούσε ο Φώτης. Ο Φώτης από την πλευρά του όποτε οι εργαζόμενοι, οι τράπεζες, οι προμηθευτές, ο πατέρας του τον πίεζαν έλεγε «θα το κλείσω», εννοώντας τον Πήγασο, κουνώντας παραστατικά και προγραμματιστικά τα κλειδιά του.
Ο Φώτης Μπόμπολας, που ανέλαβε CEO στην εκδοτική εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ το 2015, χρειάστηκε μόλις, ενάμιση χρόνο για να κλείσει με «λουκέτο» όλα τα έντυπα της εταιρείας που διοικούσε, που απαγόρευε στον πατέρα του και δημιουργό όλου αυτού του έργου, την είσοδο στο χώρο και που προφανώς, κυριολεκτούσε, όταν κουδούνιζε τα κλειδιά του και φοβέριζε τους εργαζομένους.
(...)
Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2019, δημοσιεύεται και σχολιάζεται έντονα, πως ο Φώτης Μπόμπολας, που η σύζυγος του, Ειρήνη Μανουσάκη μαζί με τον εκδότη Δημήτρη Μάρη είχαν πάρει 94,86 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, για την πώληση του 51% των μετοχών της Stoiximan, επιθυμούσε να επιστρέψει στα εκδοτικά πράγματα της χώρας και πως αυτά τα λεφτά, ίσως, ήταν το εισιτήριο της επιστροφής.
Όμως τα χρέη του στις τράπεζες και την εφορία είναι τόσο μεγάλα και παρά τις απανωτές ρυθμίσεις φαίνεται πως ούτε τον πύργο στο Ψυχικό, το σπίτι του, δεν μπόρεσε να αποφύγει την έκθεση σε πλειστηριασμό. Ο ίδιος άλλωστε κάπου ένα χρόνο πριν έλεγε πως για να καλύψει κάποια από τα χρέη του είχε πουλήσει το μήκος των 25 μέτρων ιστιοπλοϊκό του, αντί 1,5 εκατ. ευρώ. Και ενώ, ειπώθηκε πως εισέπραξε τα 50 εκατομμύρια που του αντιστοιχούσαν, την ίδια ώρα το χρέος των 162 εκατ. ευρώ στις τράπεζες παραμένει.(...)

- από εκτενές ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Τσόλκα στο mononews