ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας

Συνθήκες δουλείας που χειροτερεύουν και απάνθρωποι τρόποι διαβίωσης για ένα μεροκάματο πείνας, για τους μετανάστες εργάτες στις φυτείες της φράουλας  (μπορεί να φτάσουν και τους 10.000 την περίοδο συγκομιδής) εν έτει 2019 και μετα απο μία καταδίκη της Ελλάδας απο τα Ευρωπαϊκά Δικαστηρια.
Πενήντα ευρώ και παραπάνω για νοίκι και προμήθεια ένα ευρώ..
την ημέρα στους μεσάζοντες, πληρώνουν για μια γωνιά στα άθλια παραπήγματα, όπου στοιβάζονται δεκάδες άνθρωποι, χωρίς νερό και με παντελή έλλειψη υγιεινής, μέσα στη δυσοσμία που γίνεται αισθητή απο μακριά.
Οι φασιστικές συμμορίες καιροφυλακτούν, αφού μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των εργατών που τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους, το 2013, τώρα καίνε τους καταυλισμούς στη Νέα Μανωλάδα, ενώ λίγο παρακάτω, στα Φιλιατρά, δεν τους δίνουν πουθενά στέγη και μένουν στο υπόστεγο του νεκροταφείου.
Οι εργάτες στα χωράφια της φράουλας, που συνεχώς επεκτείνονται, είναι έρμαιο στις διαθέσεις των αφεντικών που τους εκβιάζουν με τις άδειες παραμονής επιβάλλοντας ουσιαστικά την καταναγκαστική εργασία.
Αυτά και πολλά άλλα καταγγέλει το "Παρατηρητήριο για τη Μανωλάδα", στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύση στην κατάσταση, ετοιμάζοντας ένα εθνικό σχέδιο δράσης.
- διαβάστε τη συνέχεια στο μπλογκ agitatoras ΕΔΩ