ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Νέα συνέλευση στην ΕΡΤ για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, πολυμέσα), προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση για τα καίρια εργασιακά τους θέματα.
Η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ( Γ.Γ. Σταύρου Καπάκου και του μέλους Γιώργου Μηλιώνη ) συζήτησε και αποφάσισε:.
Για την υπογραφή Συλλογικής Συμβασης Εργασίας όπου οι εργαζόμενοι ενημερωθηκαν από τον γενικό γραμματέα της ΕΣΗΕΑ για την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στη συζητήση με τη Διοίκηση, ενώ παραμένει άλυτο το αίτημα για ξεπάγωμα των κλιμακίων από το Υπουργείο Οικονομιών όπως έχει ήδη γίνει στο υπόλοιπο δημόσιο. Οπως αναφέρει ψήφισμα των εργαζομένων παραμένει αδιαπραγμάτευτο αίτημά τους η υπογραφή ΣΣΕ με το ταυτόχρονο ξεπάγωμα των κλιμακίων.
- Οσον αφορά στο θέμα του οργανογράμματος της επιχείρησης, οι εργαζομενοι θεωρούν ότι πρέπει να αλλάξει επειγόντως. Η διοίκηση αντί να το εδραιώνει διορίζοντας πρόσωπα σε αχρείαστες θέσεις πρέπει όπως έχει υποσχεθεί να προσέλθει σε διάλογο λαμβάνοντας υπόψιν της τις προτάσεις της ΕΣΗΕΑ και των δημοσιογράφων
- Οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΤ, οι οποίοι σύμφωνα με την πρόταση που έχει τεθεί προς διαβούλευση εντάσσονται στην ΕΡΤ3. Το πρόβλημα όμως των 19 Περιφερειακών Σταθμών δεν είναι που θα έχει έδρα η διεύθυνσή τους, αν θα βρίσκονται στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη ή όπου αλλού γεωγραφικά στην Επικράτεια. Το πρόβλημα είναι αν η εταιρία τους θέλει ως οργανικές οντότητες ενημέρωσης (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο) με αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματος, με δικό τους προϋπολογισμό, με σχεδιασμό και προγραμματισμό που θα καταθέτουν προς έγκριση.
Να οριστεί άμεσα ο εκπρόσωπος εργαζομένων με ειδικότητα δημοσιογράφου στο Δ.Σ της ΕΡΤ,ο οποίος δεν ορίζεται κατά παράβαση του νόμου.
Οι καταγεγραμμένες ελλείψεις προσωπικού σε νευραλγικές ειδικότητες δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται με μπαλώματα μέσω των μικτών παραγωγών σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Γιατί είναι γεγονός ότι οι μικτές παραγωγές έχουν γίνει ο κανόνας στην ΕΡΤ και έχουν παράλληλα μετατραπεί σε όχημα καταπάτησης στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων για δεκάδες συναδέλφους.
Τέλος, η εκκρεμότητα της ηθικής, εργασιακής και ασφαλιστικής αποκατάστασης της διετίας του μαύρου δεν μπορεί να παρατείνεται άλλο. Η ΚΥΑ για το συμψηφισμό αποζημιώσεων και αποδοχών πρέπει να υπογραφεί άμεσα.
Η απόφαση της συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ καταλήγει:
Καλούμε την Διοίκηση της ΕΡΤ και τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής σε συνεννόηση με την ΕΣΗΕΑ και τους συνδικαλιστικούς μας εκπροσώπους να δώσουν αμέσως απαντήσεις και να δρομολογήσουν την επίλυση των αιτημάτων μας, καλούμε παράλληλα τους συναδέλφους σε νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα 4 Μαρτίου με θέμα τη λήψη αποφασης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.