ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Άγρια «κόντρα» για το δάνειο Πολάκη

Τι λέει ο αν. υπουργός για το καταναλωτικό των 100.000€ - Τι απαντά το Πρώτο Θέμα - Κριτική από  Ποτάμι και ΝΔ - Τι λέει η Attica

Απάντηση έδωσε ο Παύλος Πολάκης στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για το καταναλωτικό δάνειο των 100.000€, που όπως αναφέρεται το πήρε με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής και αμφίβολες εγγυήσεις. Ο αν. υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του στο facebook, αφού..
επιτίθεται στο Πρώτο Θέμα, παραδέχεται ότι πήρε δάνειο από την Attica Bank ισχυριζόμενος ότι το έκανε για να καλύψει τις αυξημένες οικογενειακές του ανάγκες και πως προτίμησε να πάρει δάνειο παρά να απευθυνθεί σε «φίλους» επιχειρηματίες που μετά θα τους ζήταγε άδεια για το παραμικρό.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Π. Πολάκη στο fb και η ανταπάντηση του Πρώτου Θέματος.

Η απάντηση Πολάκη:
Προς τον εκδότη και τη συντακτική ομάδα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ-ΦΛΕΜΑΤΟΣ:
Παλικάρια της φακής (του Κεελπνο και σεις) όταν είδα το σημερινό σας πρωτοσέλιδο και επειδή γνωρίζω πόσο...... έγκριτη και αδέσμευτη (!) είναι η εφημερίδα σας, εντυπωσιάστηκα τα μάλα που βγάλατε επιτέλους μια είδηση ικανή να προκαλέσει αληθινή έκπληξη σε όλους τους κατοίκους αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας: ένας εν ενεργεία αναπληρωτής υπουργός αναγκάζεται να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό βάζοντας υποθήκη το σπίτι του (η αξία του οποίου ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ την αξία του δανεισμού) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου!!!
Πράγματι, στη χώρα όπου Υπουργοί και βουλευτές ζούσαν επί δεκαετίες πολυτελή και ανέφελο βίο, διεξάγοντας γιγαντιαίες προεκλογικές καμπάνιες, χωρίς να αναρωτιέται κανείς, ούτε ασφαλώς η εφημερίδα σας, για το πού έβρισκαν τα χρήματα (τα οποία πάντα προέρχονταν από «οικογενειακές περιουσίες» ή «από επιχειρηματική δραστηριότητα» των συζύγων τους ή ακόμη και από τον ιδρώτα της εργασίας τους βρε αδελφέ, διότι ήταν όλοι δουλευταράδες και νοικοκύρηδες) βρέθηκε ο ...... κουζουλός που αντί να προτιμήσει την ανεπίσημη «διευκόλυνση» από «φίλους» επιχειρηματίες (οι οποίοι βέβαια με τη σειρά τους προσέφευγαν σε τραπεζικές χρηματοδοτήσεις με εγγυήσεις «ΑΕΡΑ») ή από τους πόρους που διαθέτει το ίδιο το Υπουργείο του, πήγε και χρεώθηκε για πολλά χρόνια στις Τράπεζες για να μπορέσει να επισκευάσει το σπίτι του και να πληρώσει τους λογαριασμούς του.
-Επειδή όμως, παλικάρια, εγώ θέλω να μιλάω και να περπατάω χωρίς να παίρνω άδεια από κανέναν «φίλο» - διευκολυντή μου,να τους κοιτάω όλους ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ και να κάνω αυτό που πρέπει για τον κόσμο και όχι για την ελίτ
-Και επειδή από τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου-εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου
-Και επειδή η γυναίκα μου δεν έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες να μου χρηματοδοτεί τις προεκλογικές εκστρατείες, ούτε για να προσλάβει επικοινωνιολόγους να μου "φτιάξουν" το προφίλ, αλλά αντίθετα δουλεύει σκληρά για να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουμε στην οικογένεια μας (μια κόρη φοιτήτρια σε άλλη πόλη και μια άλλη κόρη στην προετοιμασία για πανελλήνιες εξετάσεις)
-Και επειδή θα είμαι πάντα, γιατί έτσι ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΑ ο "αγροίκος και ορεσίβιος" που προτιμώ να χάσω το σπίτι μου αν δεν έχω να πληρώσω το δάνειό μου, παρά να πουληθώ και να ξεφτιλιστώ σαν τόσους και τόσους -κατά τα άλλα ‘κυριλέδες’- πολιτικούς.
Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την "ευγενική" φιλοξενία στο πρωτοσέλιδό Σας! Μόνο ως τιμητικό μπορώ να εκλάβω ότι, αφού δεν μπορείτε να μου προσάψετε καμία λαμογιά και κανένα σκάνδαλο (που εναγωνίως και εις μάτην ψάχνετε να βρείτε τρία χρόνια και εμένα ως δήμαρχο και υπουργό και μέχρι τους όγδοου βαθμού συγγενείς μου) αποφασίσατε να πληροφορήσετε το αναγνωστικό κοινό ότι βρέθηκε τελικά ο ... "άγριος και αγενής" υπουργός που πάει και υποθηκεύει το σπίτι του για να πάρει δάνειο από τράπεζα , αντί να δώσει «αέρινες» εγγυήσεις ή να απευθυνθεί απλώς σε "καλούς φίλους" και ευγενικούς χορηγούς από τους οποίους βρίθει αυτή η Χώρα ...
ΥΓ Και τώρα που ξεκαθάρισα τα του δανείου και της ευπρέπειας ας μας πουν οι συντάκτες:
Πως πήρε το Πρωτο ΘΕΜΑ-ΦΛΕΜΑ 33 εκατομμύρια δάνεια και συνεχίζει να λειτουργεί με ζημιές 8,5 εκ και 11 εκατ χρέη στο Δημοσιο;
Πώς και γιατί εφοπλιστής έδωσε 1,8 εκ μέσω ελβετικής Τράπεζας στον Τ Καραμητσο για να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εφημερίδα;;;
(ο ίδιος Εφοπλιστης που έδωσε 800.000 ευρω στην επιςης χρεωμένη εταιρεία της Μαρέβα Γκραμπόβσκι -Μητσοτάκη)
ΕΙΣΤΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ !!!
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ,ΝΑΙ ,ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ .....γιατι εγω ειμαι καθαρός και σεις βρώμικοι ....Γι αυτο σας ΕΧΩ !!!!
Παύλος Πολακης Αναπλ Υπ Υγειας».
 Η ανταπάντηση του Πρώτου Θέματος:
Ο κ. Πολάκης με την απάντησή του ομολογεί - επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ- ότι πριν από λίγες ημέρες πήρε προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο από μία μικρή κρατική τράπεζα -την τράπεζα Αττικής- το πρωτοφανές για τις εποχές που ζούμε ποσό των 100.000 ευρώ, τέτοιους καιρούς που οι τράπεζες παίρνουν μόνο από κατασχέσεις λογαριασμών ακόμα και 500 ευρώ, μέχρι και σπίτια του κόσμου και φυσικά δεν δίνουν ούτε ευρώ.
Αλήθεια κ. Πολάκη, γνωρίζετε κάποιον Έλληνα πολίτη, έστω κι έναν, που να του εγκρίνει οποιαδήποτε τράπεζα όχι 100.000 ευρώ αλλά έστω και 10.000 ευρώ ως καταναλωτικό-προσωπικό δάνειο; Και μάλιστα με ενέχυρο ένα σπίτι με αντικειμενική αξία (αυτή δηλαδή που αναγνωρίζει επισήμως το κράτος) 95.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το ποσό του δανείου και ενώ το ίδιο σπίτι έχει «πάνω του» πρώτο ενέχυρο άλλες 300.000 ευρώ από δάνειο που έχετε πάρει στο παρελθόν (Eurobank). Ας μας απαντήσει η Attica Bank πόσα προσωπικά-καταναλωτικά δάνεια των 100.000 ευρώ έχει δώσει το 2018 και το 2019.
Στην απάντησή του ο κ. Πολάκης ισχυρίζεται ότι πήρε το δάνειο «για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου». Κύριε Πολάκη, αν δεν σας φτάνουν τα 7.000 ευρώ το μήνα που παίρνετε για να παριστάνετε τον υπουργό, δικό σας πρόβλημα. Κάντε καμιά άλλη δουλειά.
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά -δυστυχώς για εσάς- είναι αυτονόητες. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το δανειάκι το πήρατε λόγω της υπουργικής σας ιδιότητας και μόνο. Και τις... κλάψες ότι «δεν σας βγαίνει» ο λογαριασμός για να ζήσετε, πέστε τις στους Έλληνες πολίτες.
Κύριε Πολάκη, το πιο μεγάλο ΠΡΩΤΟ ΦΛΕΜΑ της δημόσιας ζωής είστε εσείς και δυστυχώς... πολυφαίνεστε. Διαβάστε και την Εφημερίδα των Συντακτών που σας χαρακτήρισε μόλις προχθές «σαχλαμαρόμαγκα» για όσα γράψατε προσβάλωντας τη μνήμη ενός νεκρού.
Εις ό,τι αφορά τα δικά μας, αν χρωστάγαμε στις τράπεζες και στο Δημόσιο και δεν πληρώναμε, θα μας είχατε από καιρό «μαζέψει», αλλά επειδή δεν σας κάναμε τη χάρη σκυλιάσατε (ζητούμε συγγνώμη από τα ζώα) κι εσείς κι όλο το παρεάκι του υπόκοσμου που εκπροσωπείτε.
Πείτε μας λοιπόν για το χαριστικό κρατικό δανειάκι που τσιμπήσατε κι αφήστε τα υπόλοιπα. Και «ΠΟΥΣΤΕ» κατά την προσφιλή σας έκφραση: Αντί να στριφογυρνάτε νυχτιάτικα στο facebook και στα μπουζούκια, πηγαίνετε να δείτε και τις εντατικές που γέμισαν νεκρούς από τη γρίπη.
Κριτική από το ΠΟΤΑΜΙ
Σοβαρό πολιτικό ζήτημα δημιουργεί το καταναλωτικό δάνειο που πήρε ο Παύλος Πολάκης «από μία τράπεζα που φημίζεται για στενές σχέσεις με την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η αποκάλυψη ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης έχει πάρει 100.000 καταναλωτικό δάνειο, βάζοντας ξανά και ξανά και ξανά υποθήκη το σπίτι του, γεννά από μόνο του πολλά ερωτηματικά. Το γεγονός δε, ότι το καταναλωτικό δάνειο δίνεται από μία τράπεζα που φημίζεται για στενές σχέσεις με την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της, δημιουργεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Η διοίκηση της τράπεζας πρέπει να απαντήσει αν με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους δόθηκαν καταναλωτικά δάνεια 100.000€ και σε άλλους πολίτες. Η απάντηση του κ.Πολάκη «και εσείς βασανίζατε τους μαύρους» - κατά το γνωστό ανέκδοτο - δεν αποτελεί απάντηση. Πρέπει να απολογηθεί, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες των δανείων του. Και να απαντήσει πώς ακριβώς έπεισε την τράπεζα να τον χρηματοδοτήσει σε μία περίοδο που, ακόμη και υγιέστατες επιχειρήσεις, βρίσκουν κλειστές πόρτες, αφού η κύρια δραστηριότητά των τραπεζών είναι οι κατασχέσεις - 19 κάθε ώρα - και όχι τα καταναλωτικά δάνεια."
Τι λέει η Attica Bank
Από την Attica Bank και σχετικά με το δάνειο το Π. Πολάκη εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση :
"Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο (2) τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις.
Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας.
Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες
Η Attica Bank επισημαίνει ότι από την ανάληψη της παρούσας Διοίκησης, η Τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών Τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%).
Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να έχει να επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας."
 Δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη

«Με ποια κριτήρια χορηγήθηκε το δάνειο, αφού ήταν ήδη υποθηκευμένο το ακίνητό του. Το ερώτημα είναι προφανές, ισχύουν τα όσα έχει δηλώσει ο κ. Πολάκης;», διερωτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη που επεσήμανε ότι «ο κ. Πολάκης διεκδίκησε την εβδομάδα που μας πέρασε το νόμπελ της απρέπειας. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που συνεχίζει την νομική διεκδίκηση με έναν νεκρό».

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ 
Το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μ. Σπυράκη:
"Η Ν.Δ. και τα Μέσα που τη λιβανίζουν στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του.
Αν έπαιρνε μίζες ή, αντί να βάλει υποθήκη την οικία του, κάποιος επιχειρηματίας του χάριζε το σπίτι στο οποίο διαμένει, η κ. Σπυράκη, η οποία στο τελευταίο πόθεν έσχες έχει δηλώσει υπόλοιπο δανείων 713.000 ευρώ, ίσως να μην είχε πρόβλημα.
Ο κ. Πολάκης, ούτε μίζες πήρε, ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρία της συζύγου του, όπως στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, ούτε πήρε θαλασσοδάνειο για τον Κήρυκα Χανίων και έκανε σκανδαλώδη ρύθμιση, αφού για 11 χρόνια δεν είχε αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ, όπως έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
Η ΝΔ οφείλει να συμβιβαστεί επιτέλους με την πραγματικότητα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι".