ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

And the Pulitzer goes to… Υποφάντης

Πολλά ακούστηκαν και ακόμα περισσότερα γράφτηκαν για το δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε συγκεκριμένους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους να «τεντώσουν» σε τέτοιο σημείο το εν λόγω θέμα, δείχνοντας το πόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη των τηλεθεατών τους.
Οπως γραφει το altsantiri.gr, τρανό..
παράδειγμα αποτελεί το «ρεπορτάζ» του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Νίκου Υποφάντη, ο οποίος προκειμένου να δείξει ότι δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να πάρει δάνειο 100.000 ευρώ, προσπάθησε να κάνει ισόποση… ανάληψη από ΑΤΜ.Όπως είναι φυσικό, το μηχάνημα «πέταξε» μήνυμα ότι το ποσό της ανάληψης δεν είναι επιτρεπτό. Και τότε ο «δημοσιογράφος» αρκέστηκε στο να κουνήσει με θεατρικό τρόπο τα δάχτυλά του μπροστά από την οθόνη.
Για το ίδιο θέμα σχολίασε και topontiki.gr:
Μια μάλλον ατυχή έμπνευση είχε ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού σε μια καθ' υπερβολή προσπάθεια να δείξει τις δυσκολίες που οι πολίτες έχουν στο να δανειοδοτηθούν από τις τράπεζες σε σχέση με το δάνειο που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Συγκεκριμένα, ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Νίκος Υποφάντης έβαλε κάρτα ανάληψης σε ΑΤΜ της Attica Bank και ζήτησε να κάνει ανάληψη... 100.000 ευρώ. Φυσικά, το μηχάνημα δεν του έδωσε χρήματα, καθώς ποτέ τα ΑΤΜ δεν έδιναν τόσο μεγάλα ποσά, ακόμα και προ capital controls. Προφανώς, ο στόχος ήταν άλλος, αλλά το ρεπορτάζ εξελίχθηκε μάλλον απρόβλεπτα, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Eπίσης το enimerois24.gr έγραψε σχετικά:
Μακράν η χειρότερη εικόνα του χθεσινού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ (ακομη και απο τα ζευγάρια των σχολιαστών που κατα τα άλλα ειχαν και μια χαριτωμενιά σαν μαθητούδια στο θρανίο…) ήταν το ρεπορτάζ του Νίκου Υποφάντη στην πλατεία Κολωνακίου έξω απο το κατάστημα της Eurobank με το μικρόφωνο να ρωτάει τον κοσμο αν θα μπορούσαν να πάρουν δάνειο 100.000 ευρώ όπως ο Πολάκης! Και ειναι η χειρότερη εικόνα, οχι μονο για τον τροπο που ρωτούσε τους πολίτες, αλλά και για το λογκο της Eurobank που φαινόταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ρεπορτάζ (με ολίγη από Τράπεζα Πειραιώς) εγείροντας σοβαρά ερωτήματα…