ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Μπίζνες και κόλπα με δημοσιογραφική στήριξη

Πολιτικοί παράγοντες και δημοσιογράφοι ξέρουν με λεπτομέρειες υποθέσεις με διακίνηση χρήματος προς πολιτικά πρόσωπα. Ακόμη και σκαμπρόζικες ιστορίες διακινούνται για κάποιους που «πήραν τη βαλίτσα » για το κόμμα, αλλά μόνο τα μισά έφτασαν στο κομματικό ταμείο .
Υπάρχουν αναφορές σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο επιχειρηματίας είπε στον απεσταλμένο του αρχηγού για «ενίσχυση»:..
«Πάλι; Μα τις προάλλες έστειλα τόσα»- και δεν είχαν φτάσει ποτέ.
Ακόμη και πρόσφατα αναζωπυρώθηκε η ιστορία με κάποιον που πήρε δυο εκατομμύρια ευρώ από μεγάλη εταιρία παλιότερα, αλλά μόλις τώρα ο τότε αρχηγός του κόμματός του έμαθε ότι δεν τα παρέδωσε ποτέ στο κόμμα.
(...)
Κανείς δεν ασχολείται με τον ρόλο δημοσιογράφων στη διακίνηση πολιτικού χρήματος. Στην παρεμβολή ΜΜΕ στη συναλλαγή μεταξύ πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Σε μπίζνες και κόλπα με δημοσιογραφική στήριξη.
Σε συγκεκριμένους ανθρώπους των ΜΜΕ αποδίδονται ρόλοι ανάμεσα στη διαμεσολάβηση και τον εκβιασμό, στην εξαγορασμένη προβολή του ενός και στη χρηματοδοτούμενη επίθεση στον άλλον. Δημοσιογράφοι λειτουργούν σαν βαποράκια. Από την κατασκευή ενός ψεύδους μέχρι την απόκρυψη μιας αλήθειας -με το αζημίωτο. Όμορφος κόσμος, ηθικός.
Και ενώ οι υποθέσεις είναι γνωστές, τα ονόματα δημοσιογράφων και πολιτικών κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, σύμβολα του πλούτου βγάζουν μάτι, οι συναναστροφές τους είναι δημόσιες, οι εμπλοκές τους γνωστές, τσιμουδιά. Αντίθετα οι βουτηγμένοι στη σήψη, συνήθως προσπαθούν να βουτήξουν και την ενημέρωση στη λάσπη. Οι υπόλοιποι, οι έντιμοι και αμόλυντοι, το καταπίνουν. Και ας ξέρουν (...)

- από κείμενο του Γιώργου Λακόπουλου στο anoixtoparathyro (EΔΩ)