ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΝΔ: Ο Πολάκης ηχογράφησε την συνομιλία με τον Στουρνάρα

ΤτΕ: Σύννομη η δανειοδότηση του αν. υπουργού Υγείας

Μετά την ανάρτηση στο facebook κατά του Γιάννη Στουρνάρα το απόγευμα της Δευτέρας, με την  οποία ο Παύλος Πολάκης σχολίασε την έκτακτη σύσκεψη στην ΤτΕ για το δάνειο της Attica Bank, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας.
Oι διάλογοι διέρρευσαν με το..
Documento να δημοσιοποιεί όσα συζητήθηκαν ανάμεσα στους δυο άντρες.
Αποτέλεσμα ήταν να προκληθουν έντονες αντιδράσεις και η ΝΔ να βγάζει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη-Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους».
Οπως έγραψε το documentonews.gr, ο κ. Πολάκης επιβράβευσε τον κ. Στουρνάρα για τον έλεγχο στο δάνειό του από την Attica Bank, αλλά ζήτησε μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη έρευνα να ασχοληθεί και με μια σειρά άλλων δανείων, όπου έχουν παρατηρηθεί τεράστιες «τρύπες».
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα επιβεβαίωσε το διάλογο που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, σχετικά με τον έλεγχο για το δάνειο που είχε λάβει από την Attica Bank, όπως αυτός δημοσιεύθηκε στο Documento.
«ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ !!!
Καθαρός ουρανός αστραπές ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!
.... και μιλάει στους πάντες στα Ισα !!!».


Η σύσκεψη στην ΤτΕ


Το βράδυ της Δευτέρας, εξάλλου, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος που είχε ως αντικείμενο τη χορήγηση δύο καταναλωτικών δανείων συνολικού ύψους 100.000 ευρώ από την Τράπεζα Αττικής στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.
Η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε αναλυτικές εξηγήσεις από την Attica Bank, στελέχη της οποίας (ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης και Ιωάννης Τσακιράκης) παρευρέθηκαν στη σύσκεψη προκειμένου να παράσχουν διευκρινίσεις για το θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η χορήγηση των δύο δανείων προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη κρίθηκε ότι ήταν σύννομη με τους κανόνες που ισχύουν στην Attica Bank.

Πολάκης στη Βουλή: Καμιά ηχογράφηση, έχω μνημονικό

Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου συνεχίστηκε την Τρίτη η αντιπαράθεση για το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και τα όσα ακολούθησαν με την συνομιλία μεταξύ του ίδιου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός είπε ότι κατακρεουργήθηκε τρεις μέρες από τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι όταν τελικά το δάνειό του βρέθηκε σύννομο, τότε η κριτική μετατοπίστηκε στην επίμαχη συνομιλία και την υποτιθέμενη ηχογράφηση, την οποία ο ίδιος διαψεύδει.
Μεταξύ άλλων, ζήτησε ξανά τον έλεγχο των δανείων και άλλων πολιτικών προσώπων , καθώς και της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκης, Μαρέβας.
Απαντώντας σε στελέχη της αντιπολίτευσης που του ζήτησαν να παραιτηθεί, ασκώντας του παράλληλα σκληρή κριτική, απάντησε ότι παραποίησαν τα λεγόμενά του διαψεύδοντας έντονα την ηχογράφηση. Όπως είπε ο ίδιος: «Καμία ηχογράφηση. Ξέρετε κάτι. Έχω μνημονικό και θυμάμαι τι λέω. Θυμάμαι τι έχω πει πριν από 25χρόνια».