ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

O Παύλος Σιδηρόπουλος και το αφιέρωμα του «Ταχυδρόμου» στον Ζορμπά


Στις 6 Δεκεμβρίου 1990 ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ένας αναγνωρισμένος ροκ τραγουδοποιός και περφόρμερ, θα έφευγε από την ζωή μόλις στα 42 του. Από τότε πέρασαν 30 χρόνια...(...) 
Tον Φλεβάρη του ’74 δημοσιεύεται στον Ταχυδρόμο μια έρευνα για τον περίφημο Αλέξη Ζορμπά (τον πραγματικό) και κάπως έτσι είχαν αναζητηθεί και οι απόγονοί του, τότε, στην Αθήνα. Φυσικά, είχαν ανακαλύψει και την Έλλη Αλεξίου και την.. οικογένεια του Παύλου Σιδηρόπουλου.
Τους φωτογράφισαν κιόλας, σε μια οικογενειακή φωτό, στην οποία βλέπουμε την Μελίνα Σιδηροπούλου (δισεγγονή του Ζορμπά) δεύτερη από αριστερά, δίπλα της-δεξιά της την θεία της Έλλη Αλεξίου και στην άκρη δεξιά την μητέρα του Σιδηρόπουλου και της Μελίνας, Τζένη. Στην άκρη αριστερά η κόρη του Ζορμπά, Αναστασία (γιαγιά προφανώς του Παύλου και της Μελίνας), όρθιος αριστερά πίσω μάλλον ο πατέρας του και δεξιά πίσω «ο δισέγγονος τού Ζορμπά Παύλος» (έτσι τον παρουσιάζουν, μα και ως «φοιτητή Πανεπιστημίου»), χωρίς ουδεμία νύξη στις έως τότε καλλιτεχνικές δραστηριότητές του (που, ίσως, να θεωρούνταν «ντροπή»).
Στο αφιέρωμα στον Ζορμπά μιλάει και ο Σιδηρόπουλος, ως δισέγγονος πάντα...

- από τη σελίδα του Φώντα Τρούσα στο fb