ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Έγινε του Harrods - Αδιαχώρητο με πλήθος κόσμου χωρίς μάσκα και αποστάσεις


Το αδιαχώρητο επικράτησε έξω από το πολυτελές πολυκατάστημα Harrods στην καρδιά του Λονδίνου, κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά το lockdown.
Χιλιάδες βρετανοί , όλων των ηλικιών αψηφώντας τα μέτρα της πανδημίας και τον κορωνοϊο που καιροφυλακτεί στη Βρετανική πρωτεύουσα δημιούργησε τεράστιες ουρές για να μπει στο.. πολυκατάστημα. Το πλήθος πλημμύρισε το Knightsbridge, οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους δεν φορούσαν μάσκα ενώ δεν τηρούσαν τις αποστάσεις που απαιτούνται.
Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις για παραβίαση των κανονισμών που ισχύουν στη Βρετανία λόγω κορωνοϊού.
Οι σκηνές προκάλεσαν οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι συγκεντρωμένοι κατηγορήθηκαν ότι δεν ενδιαφέρονταν για την δημόσια υγεία ούτε για τις προσπάθειες του NHS του Βρετανικού ΕΣΥ και των γιατρών.
Υπενθυμίζεται ότι το Λονδίνο από τις 3/12 είναι στην κατηγορία 2, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν να συναναστρέφονται σε εξωτερικούς χώρους με άτομα με τα οποία δεν διαμένουν μαζί, αρκεί να τηρείται ο κανόνας των συναθροίσεων έως έξι ατόμων.