ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Κατρούγκαλος: Άλλα λέει το ΥΠΕΞ κι άλλα ο πρωθυπουργός για την Τουρκία


Διγλωσσία καταλόγισε στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Όπως επισήμανε, για το θέμα της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα από ότι το ΥΠΕΞ. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι όταν έκανε έρευνες το ORUC REIS, το Υπουργείο έλεγε για έρευνες στην υφαλοκρηπίδα, ενώ ο πρωθυπουργός.. σε συνεντεύξεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης για περιοχή μη οριοθετημένη. «Αυτό δημιουργεί πρόβλημα, δεν είναι μια δήλωση αλλά διαφορετική πολιτική», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.
Πρόσθεσε δε, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, ότι αν ζητάς κυρώσεις επειδή λειτουργεί παράνομα σε μη οριοθετημένη ζώνη, δημιουργεί πρόβλημα αυτό και στις θέσεις της Αθήνας. Παράλληλα, σχολίασε ότι σε περίπτωση που δεν επιβληθούν ούτε αυτή τη φορά κυρώσεις, θα έχει χαρακτηριστικά «εθνικής ήττας» η απόφαση αυτή.
Είναι κάτι που εμμένει ο πρωθυπουργός και το στηρίζει από τον Σεπτέμβριο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, όπως υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος. «Η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει και να πετύχει ισχυρές κυρώσεις», είπε. Είναι μια κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για τα προφανή, κατά τον ίδιο, αλλά γιατί θα συνεχιστεί η ίδια παραβατικότητα της Τουρκίας. Και είναι σε μια συγκυρία που γίνεται αναδιάταξη των συσχετισμών με τη νέα αμερικανική προεδρία.
«Η Τουρκία, στέλνει μήνυμα ότι είναι μια μεγάλη δύναμη που πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να υπολογίζει και πως δεν θα προσαρμόζομαι εγώ σε αυτά που ζητάτε, αλλά εσείς σε εμένα», σημείωσε.
Η Άγκυρα έχει στρατηγική, πιέζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση με το μεταναστευτικό, σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος. Ενώ πρόσθεσε, ότι η λύση είναι να πατήσει η κυβέρνηση στον δρόμο που χάραξε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπου αποκαταστάθηκε ο ρόλος της χώρα μας, όπως είπε, ως εξαγωγέας σταθερότητας, δίνοντας παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών.





































www.themaradio.gr
FB: # ΘΕΜΑ Radio 104,6
Τwitter: Τhema_radiο