ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Εξοργισμένη η Σεμίνα Διγενή - Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι το youtube «κατέβασε» το κανάλι της


Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει ένα ακόμη περιστατικό φίμωσης και λογοκρισίας, στο πλαίσιο της δήθεν «ελευθερίας του διαδικτύου», αυτή τη φορά με την πλατφόρμα του youtube να «κατεβάζει» το κανάλι της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή».
«Ακόμη πιο προκλητικό και από το ίδιο το γεγονός είναι η αιτιολογία που το συνοδεύει, ότι δήθεν το κανάλι «έχει σκοπό να υποκινήσει τη βία ή να ενθαρρύνει επικίνδυνες, παράνομες δραστηριότητες που ενέχουν εγγενή κίνδυνο σοβαρών σωματικών βλαβών ή θάνατο».
Είναι το γνωστό πλέον «μήνυμα» της πλατφόρμας που συνοδεύει ανάλογες απαγορεύσεις σε βίντεο με μη «αρεστό» περιεχόμενο, που – απ’ ό,τι φαίνεται από το κανάλι της Σεμίνας Διγενή – φτάνει στο σημείο να ασκεί λογοκρισία ακόμη και για σπουδαίες προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού, λέει το ΚΚΕ.
Η πρακτική αυτή δεν είναι «κεραυνός εν αίθρια». Αντίθετα τροφοδοτείται και από διάφορες οδηγίες της ΕΕ, που έχουν ενσωματώσει οι ελληνικές κυβερνήσεις, που ουσιαστικά επιβάλλουν έναν πολιτιστικό και διαδικτυακό «τρομονόμο» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει: «Απαιτούμε την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του καναλιού της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή».